Forumul Economic Mondial a anunţat miercuri că a decis să amâne viitoarea reuniune anuală de la Davos, Elveţia, până în vara anului 2021, din cauza îngrijorărilor legate de sănătate şi ca un efort pentru încetinirea răspândirii Covid-19.

Reuniunea, care iniţial ar fi trebuit să aibă loc în luna ianuarie, va fi reprogramată la începutul verii viitoare, a declarat Adrian Monck, director general pentru relaţii publice la Forum.

Nu se vor putea asigura condiții de siguranță

”Decizia nu a fost luată cu uşurinţă, având în vedere că necesitatea ca liderii globali să se reunească pentru a proiecta o soluţie de redresare comună şi de conturare a ”Marii Resetări” în era post Covid-19 este atât de urgentă”, a afirmat Monck într-un comunicat.

El a adăugat că recomandarea experţilor a fost că reuniunea nu va putea avea loc în ianuarie în condiţii de siguranţă, informează news.ro, conform mass media de peste Atlantic.

Summitul anual al Forumului Economic Mondial de la Davos atrage de obicei printre cei mai mulţi lideri mondiali şi directori de companii.

La reuniunea din acest an, care s-a desfăşurat timp de patru zile, începând din 21 ianuarie, au avut loc comentarii din partea preşedintelui american Donald Trump, preşedintei Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, şi activistei pentru climă Greta Thunberg.

Se pregătește un forum digital

Conferinţa din 2020 a mai atras reprezentanţi de marcă ai lumii financiare, cum ar fi miliardarul George Soros, managerul de fonduri de hedging Paul Tudor Jones, directorul general al JPMorgan, Jamie Dimon, şi fondatorul Bridgewater Associates, Ray Dalio.

Forumul Economic Mondial a mai anunţat miercuri că, în loc de o sesiune în persoană, va găzdui un forum digital numit “Davos Dialogues”, în timpul săptămânii care va începe pe 25 ianuarie 2021.

Monck a arătat că platforma va reuni lideri globali şi le va oferi şansa de a-şi prezenta ideile referitoare la situţia în lume în 2021.