Aflat în direct la România TV, Florin Pandele, soțul fostului primar general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut mai multe declarații incendiare despre aceasta. Potrivit lui, Gabriela Firea a suferit mai multe operații. În plus, acesta s-a oferit să explice motivele pentru care soția sa a pierdut alegerile locale care au avut loc duminică, 27 septembrie.

”Lumea nu știe că Gabi a avut mai multe operații, i-au tăiat întâi 30 de centimetri din colon, apoi alți 29 la altă operație. Gabi nu știe că am intervenit, chiar îi cer scuze.

Am să vă spun și trei cauze care au dus la pierderea capitalei și a sectoarelor.”, a spus acesta.

De ce Gabriela Firea a pierdut Capitala

Potrivit spuselor lui Florin Pandele, un prim motiv pentru care soția sa nu a mai fost votată de către bucureșteni este echipa de miniștri pe care a avut-o PSD atunci când a fost la putere dar și liderul care i-a condus.

”Cauza principală a fost echipa de miniștri pe care a avut-o PSD până au pierdut puterea.

Nu vreau să pomenesc numele fostului lider care acum e la închisoare, îi doresc să se elibereze repede, să se întoarcă la familie.

El (Dragnea) a blocat toate proiectele care aveau legătură cu Primăria Capitalei.”, mai spune Pandele.

Întrenat de către jurnalistul Dan Andronic dacă fostul lider al social-democraților, Liviu Dragnea, este vinovat, soțul Gabrielei Firea a spus că da.

Ponta și Negoiță, pe lista motivelor

Pandele a continuat prin a prezenta lista motivelor pentru care Firea nu mai este primar general al Capitalei, iar liderul Pro România, Victor Ponta și primarul sectorului 3, Robert Negoiță, se află și ei pe lista.

”A doua cauză este Victor Ponta. Ponta și cu Negoiță s-au gândit cum să facă s-o execute pe Gabriela Firea, ca să candideze el în 2024, cum să facă să dea o gaură mare în barca PSD.

Liviu Dragnea a făcut tot ce i-a stat în putință s-o execute pe Gabi să nu-i ia partidul.”, a mai spus Pandele.

USR-PLUS și Ludovic Orban

Pandele a mai continuat prin a spune că USR-PLUS este ”cea mai mare nenorocire a României”. Nici primul ministrul, Ludovic Orban nu a scăpat de pe lista motivelor lui Florin Pandele.

”A treia cauză este uniunea USR-PLUS, care e cea mai mare nenorocire a României, plus Ludovic Orban, care a dat cea mai mare lovitură PNL. Orban a luat toate lăturile lumii și i le-a pus în cap Gabrielei. Au asociat cu COVID, electoratul PSD s-a speriat să mai iasă la vot, la ora 21:00 erau pregătiți să facă scandal dacă nu ieșea cum voiau ei.

Am vorbit cu domnul Orban. Eu îl cunosc aproximativ bine, pentru că am fost membru al PNL. Primul mandat l-am obținut ca liberal. Am zis: Gabi, te rog, lasă-mă să intervin să spun ce știu eu despre el. Gabi m-a oprit. Îmi pare rău că am ascultat-o. L-am sunat la 21:20 și mi-a răspuns. I-am spus: Ludovic, mi-ai aruncat în cap toate lăturile lumii, când ne vom întâlni îți voi spune câteva fraze care tevor face pământiu.

Politica în România se duce prin lovituri sub centură și minciuni. Am zis că am 60 de ani și trebuie să mă supun femeii. Orban a prezentat caracatița, să vedem cu câți câini vine Plicușor Ban după el. Rog insituțiile statului să ne judece cu aceeași măsură.

Orban în această seară a distrus PNL.

Cum e posibil ca acest individ să primească bani – 50.000 de euro – chipurile ca președinte al unui ONG, să susțină cauze în instanțe. România trebuie să fie condusă din România, nu din exterior. Unde sunt parlamentarii care se ascund?

Îi transmit lui Teodorovici, când i s-a spus că trebuie să dea bani la Capitală, lui Firea, și el a zis că-i dă altceva. Când îl întâlnesc îl mușc de ureche. Gabriela e cea mai puternică femeie din câte am cunoscut, și nu pentru că am doi copii cu ea. Veneau unii și-i luau consilierii, pe primarii de sector îi chema Dragnea și le zicea că vor fi președinți la PSD București.

Paul Stănescu a ajutat-o de la început. MArcel Ciolacu măcar nu i-a pus piedici.”, a spus soțul Gabrielei Firea, Florin Pandele.