“Astăzi, operatorii economici pot să lucreze cu publicul până la ora 21, iar noi putem să circulăm din case până la ora 22. Nu pot să funcţioneze deocamdată la interior sălile de spectacol, restaurantele şi nici să organizăm evenimente private sau publice”, a anunţat prefectul Capitalei, Alin Stoica, vineri, la Antena 3.

Duminică se decide ridicarea restricțiilor

Prefectul a precizat că duminică va avea loc o ședință pentru a stabili dacă se ridică restricțiile.

“Dacă trendul se va menţine descendent, duminică organizăm o şedinţă pentru situaţii de urgenţă şi dacă avem şi recomandările epidemiologilor, vom putea să luăm măsuri pentru a permite activitatea în interior a sălilor de spectacol şi a restaurantelor cu o capacitate de 30%.

Duminică se va şti dacă aceste măsuri sunt valabile începând de luni, vom anunţa acest lucru”, a precizat prefectul Alin Stoica.

Astăzi, Capitala a ajuns la o incidență de 2,98 la mia de locuitori.

Conformlegii, la scăderea incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori, pot fi deschise restaurantele la interior la capacitate de 30% şi în intervalul orar 6,00 – 22,00.

Mai mult, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi concerte sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Acesta a precizat că autoritățile vor aștepta 24-48 de ore pentru a se asigura că incidența rămâne sub 3 la mie. Ulterior, se va reuni Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, pentru a decide relaxarea măsurilor.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea