Românii trebuie să fie atenți când cumpără ouă

Unii consumatori sunt de părere că ouăle albe ar fi ecologice, în timp ce alții spun că ouăle maronii sunt mai sănătoase, deoarece amintesc de cele de la țară. Care sunt, mai precis, diferențele dintre aceste categorii de ouă?

Găinile tinere produc ouă albe sau ouă maronii, cu o coajă mai groasă. Simultan, găinile mai bătrâne produc ouă cu o coajă puțin mai subțire. Totodată, o altă diferență constă în dimensiunile acestora. Astfel, ouăle maronii sunt mai mari decât cele albe, potrivit informațiilor transmise de mentalfloss.com

Care sunt cele mai sănătoase?

De asemenea, diferența de aspect duce și la o variație a prețurilor. Totuși, trebuie menționat că valorile nutriționale între ele sunt destul de asemănătoare, conform sursei menționate. Mai mult, costurile sunt mai mari și deoarece găinile cu penajul închis la culoare au nevoie de mai multă hrană.

Sursa menționată recomandă și evitarea produselor din supermaket, atunci când este posibil, punctând că ouăle de țară sunt mult mai sănătoase. În cazul în care acest lucru nu este posibil, trebuie citită eticheta produselor înainte de a fi cumpărate deoarece pe ambalaj este menționat cu ce au fost hrănite găinile de la care provin ouăle.

Alegerea atentă a ouălelor este importantă deoarece acestea conțin cantități importante de proteine, lipide, aminoacizi și vitamine. Astfel, majoritatea dietelor recomandă ouă, indiferent dacă sunt stricte sau permisive. Sursa menționată punctează că acest aliment ajută la îmbunătățirea vederii, capacitatea de concentrare și productivitate.

În plus, ouăle sunt un ingredient foarte versatil în bucătărie iar specialiștii recomandă consumul a patru sau cinci ouă într-o săptămână. În cazul în care această recomandare nu este respectată, nivelul de colesterol din sânge poate avea de suferit, spun specialiștii.

Sursă foto: Dreamstime