144-25134-oskar5.jpgFundaţia Vodafone România, pentru că a finalizat proiectul de renovare şi e­chipare a Institutu­lui Clinic Fundeni din Bucureşti. Investiţia în acest proiect a fost de 86.000 de euro, din care 44.000 de euro au fost cheltuiţi pentru amenajarea şi mobilarea sălilor din departamentul de oncologie, iar cu restul de 42.000 de euro a fost cumpărat un aparat de ecografie abdominală. În ultimii doi ani, Fundaţia Vodafone a donat peste un milion de euro în beneficiul sistemului de sănătate din România.

144-25135-oskar4.jpgFundaţia „Alături de Voi“, pentru că ­a lansat proiectul „Primul pas spre o viaţă independentă“, al cărui scop este de a ajuta tinerii expuşi riscului de excluziune socială să se integreze pe piaţa muncii. Astfel, peste 500 de tineri din judeţele Iaşi, Constanţa şi Mureş (infectaţi HIV; proveniţi din sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului; săraci sau rude ale acestora) vor fi incluşi în cursuri de formare profesională şi vor fi sprijiniţi să se angajeze pe piaţa liberă a muncii sau într-una din cele trei unităţi susţinute de fundaţie.

144-25136-oskar3.jpgMercedes-Benz România, pentru că a donat organizaţiei non-profit mediaORG, iniţiatoa­rea proiectului Copacul de Hârtie, un autovehicul Sprinter furgon, pentru a facilita colectarea hârtiei reciclate de la peste 640 de companii din Bucureşti. Copacul de Hârtie este un proiect care are ca scop protejarea mediului prin reducerea cantităţilor de hârtie aruncată la gunoi, prin creşterea cantităţii de hârtie reciclată şi refacerea zonelor verzi.

144-25137-oskar2.jpgThomas Ciulei, regizor de film, pentru că documentarul său, in­titulat „Podul de flori“, a fost selectat pentru ediţia din acest an a festivalului „Documentary Fortnight“ de la Museum of Modern Art (MoMA) din New York, cel mai important muzeu de artă contemporană din lume. Filmul lui Ciulei va fi proiectat pe 13 şi 14 februarie. Festivalul cuprinde o selecţie de 35 de filme documentare din toată lumea.

144-25138-oskar1.jpgMarius Ursaciuc, primarul oraşului Gura Humorului, pentru că a ­inaugurat prima reţea wireless cu acces gratuit care acoperă întreg teritoriul unei localităţi din România. Reţeaua poate fi accesată direct pe o arie de circa 500 m în jurul clădirii primăriei şi, respectiv, cu echipamente de abonat (similare unui modem) pe o rază de până la 20 km în jurul cen­trului oraşului.