77-8214-oskar5.jpgPetrom, Vodafone România şi Raiffeisen Bank, pentru că au investit împreună 130.000 de euro în reamenajarea parcului din faţa Casei Presei Libere. Iniţiativa a aparţinut Petrom. La proiect mai iau parte Primăria Sectorului 1, care va asfalta aleile parcului şi va oferi bănci noi, şi Agenţia de Monitorizare a Presei, care donează 32 de copaci. Reamenajarea parcului a fost făcută cu voluntari din toate cele trei companii. Parcul a fost construit în anii ‘50 şi nu a mai fost reamenajat de atunci.

77-8215-oskar4.jpgFundaţia Sensiblu şi GMP PR, pentru că au fost premiate cu Golden Award for Excellence la ediţia din 2007 a Galei Romanian Public Relations Award, în cadrul categoriei „Campanii non-comerciale“. Campania premiată a fost „V-Days Campaign – 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii“. Tot un Golden Award au obţinut şi Petrom şi Ogilvy PR, pentru campania „Parcurile viitorului“. Înfiinţată în 2002 de A&D Pharma, fundaţia a asistat până în prezent peste 1.600 de femei şi copii abuzaţi.

77-8216-oskar3.jpgCristian Mungiu, regizorul filmului „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile“, pentru că a obţinut trei nominalizări la premiile Academiei Europene de Film, care vor fi decernate pe 1 decembrie. Filmul său se află printre cele 42 de pelicule care concurează pentru titlul de „Cel mai bun film european“. Mungiu a mai fost nominalizat în categoriile „Cel mai bun regizor european“ şi „Cel mai bun scenarist european“.

77-8217-oskar2.jpgTeatrul ACT, cel mai important teatru finanţat integral din surse private din România, pentru că a împlinit nouă ani de existenţă. Primul spectacol s-a jucat în toamna lui 1998. Evenimentul a fost aniversat în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT) prin organizarea unui modul dedicat acestei instituţii culturale. Teatrul este prezent şi în selecţia oficială a FNT cu spectacolul „Capra sau cine e Sylvia?“ de Edward Albee, în regia lui Alexandru Dabija.

77-8218-oskar1.jpgAdina Pintilie, tânără regizoare de film din România, pentru că a obţinut, la Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Leipzig (DOK Leipzig 2007), marele premiu – Porumbelul de Aur – cu un mediumetraj intitulat „Nu te supăra, dar…“. Filmul Adinei Pintilie, debutul ei în film documentar, a fost ales câştigător dintre 22 de alte pelicule. Adina Pintilie este studentă în ultimul an la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“, la secţia Regie Film.