Cunoscutul economist Adrian Câciu a lansat vineri acuze extrem de grave la adresa Guvernului Orban, pe care îl arată cu degetul că a pierdut 1 miliard de euro din fondurile europene, în 2020.

”Economia moare”

”Nici până astăzi nu au intrat banii din granturile promise de Guvern (celebrul miliard promis din luna aprilie) deși suntem în decembrie.
Despre asta discutăm, nu despre pupitre în câmp și panglici de inaugurare!
A, da, am uitat să vă zic: Prostia este maximă pentru că banii sunt europeni. Nu-i bagi în economie nu decontezi de la Bruxelles.
Așa că, am pierdut 1 miliard fonduri europene din anul 2020. Ce inseamnă asta? În cel optimist scenariu, deficit! Să nu ne trezim cu dezangajări!”, a scris vineri Câciu pe Facebook.

”Trei luni cruciale”

Într-o postare anterioară, economistul a arătat că următoarele trei luni sunt cruciale pentru România, nu doar din punct de vedere al crizei sanitare, dar și în ceea ce privește criza economică.

Adrian Câciu susține că economia are nevoie de stimulare directă, pe care Guvernul Orban se arată incapabil să o implementeze.

”Următoarele 3 luni sunt cruciale pentru România.
Pe cel puțin două direcții de acțiune:
1. Criza sanitară
2. Criza economică.

(…) Economia trebuie sa primeze.
Aici trebuie facute reforme.”, explică economistul

”Economia trebuie stimulată imediat”

”Statul poate sa se reformeze și în timp mai indelungat, dar deocamdată ne cade PIB-ul pentru că nu mai avem fluxuri de bunuri și servicii care să fie valorificate.
Economia, ca să duduie sau măcar ca să iși revină trebuie stimulată direct.
Nu peste 4 ani. Acum. Ieri.
Nu mai are „cărbuni”. Iar „cărbunii” sunt cererea agregata care e lovită de prea mulți factori ca să se mai exprime ca în boom.
Azi trebuie stimulată economia.
Economia internă care produce peste 65% din consumul final.
Dar care are un potential imediat de peste 75%.
Cum faci asta? Cu bani, cu bonusuri, cu compensări.”, a scris el pe internet.