Într-o postare pe pagina personală de facebook, Victor Ponta, liderul PRO România îi cere ferm demisia premierului Orban.

În opinia liderului Pro România, Guvernul PNL nu a reușit să gestioneze bine criza produsă de pandemia de coronavirus, iar ”economia este distrusă și nu are nicio șansă să își revină”.

Totodată, Ponta îl roagă pe Ludovic Orban să facă ”acest gest” înainte ca moțiunea de cenzură împotriva sa să fie depusă.

”Orbaneeee! Lucovideeee! Vezi că se poate??? Hai – curaj !!! Nu te mai face că aștepți Moțiunea știind că nu vine!!! Fă tu un gest !! Pentru România!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Mesajul  liderului Pro România survine după ce Guvernul francez condus de prim-ministrul Edouard Philippe a demisionat vineri.

PSD nu mai are răbdare

În urmă cu câteva săptămâni, social democrații au anunțat că vor depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, în ceea ce privește starea de alertă.

„PNL a decis să ignore spiritul legii şi a decis doar să informeze Parlamentul despre prelungirea stării de alertă. Acest abuz imens, această nouă bătaie de joc la adresa legii şi a unei instituţii fundamentale cum este Parlamentul României va avea două consecinţe majore.

Prima: Guvernul Orban s-a ales cu o moţiune de cenzură care îi va fi fatală şi a doua consecinţă: prin refuzul de a solicita încuviinţarea Parlamentului pentru prelungirea stării de alertă Guvernul PNL a declanşat starea de haos în România”, susținea purătorul de cuvând al PSD, Lucian Romașcanu.