Orban, convins că Mihai Chirica și Costel Alexe sunt nevinovați: Aștept ca instanța să le facă dreptate

Așadar, sâmbătă, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat în fața celor peste 400 de delegați liberali că el este convins că primarui Mihai Chirica şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Costel Alexe sunt nevinovaţi. Mai mult decât atât, fostul premier așteaptă cu încredere că instanța o să le facă dreptate.

După declarația făcută cu privire la cei doi liberali care lipsesc, cei prezenți în sală au aplaudat puternic.

„Chiar dacă nu sunt prezenţi în sală, vreau să-i salut şi pe Costel Alexe şi pe Mihai Chirica. Sunt convins că sunt nevinovaţi şi aştept cu nerăbdare dar şi cu încredere ca instanţa să le facă dreptate şi să arate care este adevărul”, a afirmat liderul PNL Ludovic Orban.

Cum s-a ajuns la această situație

Amintim că Mihai Chirica este vizat în mai multe dosare, una dintre anchetele procurorilor DNA referindu-se la modul în care s-a făcut un schimb de terenuri lângă cimitirul Eternitatea din municipiul Iaşi. La Primăria Iaşi au avut loc percheziţii făcute de către DIICOT, în luna aprilie, într-un alt dosar referitor la concesionarea unui teren al municipalităţii.

Edilul Mihai Chirica este urmărit penal, alături de alte 14 persoane. De asemenea, Mihai Chirica a fost trimis în judecată într-un alt dosar DNA care vizează achiziţionarea unor autoturisme de către Primăria Iaşi. Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, fostul ministru al Mediului Costel Alexe este cercetat într-un dosar în care este acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea