În cadrul declarației de presă comună, liderul PNL, fostul premier Ludovic Orban, a declarat că partidele din coaliție au stabilit să reia discuțiile pentru formarea unui majorități. Mai mult decât atât, liderul liberalilor a precizat că toate variantele ”sunt pe masă”.

„Am stabilit să reluăm discuțiile pentru formarea unei majorități. Ce am stabilit e să reluăm discuțiile și vom comunica împreună rezultatul și evoluția discuțiilor pe măsură ce se ajunge la înțelegeri pe diferite teme. Toate variantele sunt pe masă.”, a spus Ludovic Orban.

”Suntem dispuși să găsim o soluție”

Copreședintele USR-PLUS, Dan Barna, a susținut că la întâlnirea care a avut loc joi fiecare parte și-a exprimat flexibilitatea și că partidul pe care îl conduce este dispus să găsească o soluție stabilă. Mai mult decât atât, acesta a precizat că de la ora 17:00, colegii săi vor începe să lucreze la programul de guvernare.

„În întâlnirea de azi fiecare parte și-a exprimat o anumită flexibilitate. Suntem dispuși să găsim o soluție care să ducă la o soluție stabilă. Azi de la ora 17.00 colegii încep să lucreze pe programul de guvernare. Mâine continuăm discuția pe partea politică. Fiecare partid și-a exprimat mandatul, suntem în faza negocierii”, a declarat Dan Barna.

Care este cea mai bună soluție

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a spus că cea mai bună soluție pentru România este majoritatea formată din partidul pe care îl conduce, PNL și USR-PLUS, precizând, totodată, că toate soluțiile rămân pe masă din punct de vedere politic.

Liderul UDMR a subliniat că este convins că vom avea un guvern funcțional până la finalul anului și că guvernarea va fi una eficientă și responsabilă.

„Singura soluție bună pentru România este această majoritate. Toate soluțiile rămân pe masă din punct de vedere politic. Vom găsi o echilibrare până la finalul negocierilor pe toate palierele.

Sunt convins că până la sfârșitul anului să avem un guvern funcțional fiindcă intenția noastră e să avem o guvernare responsabilă, o guvernare eficientă, corectă și binele să primeze. Restul totul se poate discuta și se poate ajunge la o înțelegere”, a spus joi, Kelemen Hunor.