Prim-ministrul Ludovic Orban a comentat, duminică, pe marginea declaraţiilor pe care le făcuse cu o zi înainte, pe tema posibilităţii restricţionării deplasărilor pe timp de noapte în România.

În condiţiile în care tot mai multe localităţi au trecut de o rată a infectării de 3 la mia de locuitori, Orban a fost întrebat de jurnalişti, sâmbătă, dacă autorităţile vor restricţiona circulaţie pe timp de noapte.

“Avem în evaluare o astfel de decizie, vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege şi prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la 1000.

Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare”, a precizat, sâmbătă, şeful Guvernului.

Declarația pe propria răspundere? Suntem în evaluări

Duminică, premierul Ludovic Orban a adoptat o poziţie mai puţin tranşantă şi a declarat că autorităţile “sunt departe” de a adopta măsuri mai restrictive în România.

Prim-ministrul a fost întrebat şi dacă controversata declaraţie pe propria răspundere va fi reintrodusă în ţara noastră. Orban a explicat că o astfel de măsură este în evaluare, însă va ma dura până la o decizie fermă privind noi restricţii.

“Nu vă grăbiţi, suntem în evaluarea eficienţei măsurilor introduse la depăşirea diferitelor praguri (…) Suntem în evaluări referitoare la orice altă măsură care să reducă riscul de răspândire dar, deocamdată, suntem departe de a lua vreo decizie cu privire la vreo restricţie suplimentară”, a precizat, duminică, premierul Orban.

Bilanţul COVID-19 pentru ziua de duminică

Duminică, 25 octombrie, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat un bilanţ de 3.855 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19, ajungându-se astfel la un total de 209.648 de cazuri de persoane infectate de la debutul pandemiei.

Au fost înregistrate 73 de decese în ultimele 24 de ore, bilanţul total fiind astfel de 6.391 de morţi din cauza SARS-CoV-2.

Numărul pacienţilor internaţi la ATI a depăşit, pentru prima oară, 800, fiind duminică de 828. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.482.