Decizie extrem de importantă luată de către premierul Ludovic Orban. Șeful de la Palatul Victoria a decis să facă o numire într-o funcție cheie în România. Este vorba despre o instituție de care se lovesc milioane de români, în fiecare an.

Orban a dat ordin!

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă are un nou membru. Este vorba despre Maria Mareş. Aceasta a fost numită în calitatea de membru al Consiliului de Administraţie şi în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban.

Decizia a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Maria Mareș i-a luat locul în funcția de președinte Danielei Barbu.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) este o instituție extrem de importantă pentru milioane de români. ANOFM a plătit 1,4 miliarde de lei, din iunie până în prezent, firmelor care au reluat activitatea şi au rechemat la muncă angajaţii aflaţi în şomaj tehnic, a declarat, joi, Nela Plugărescu, directorul Direcţiei Piaţa Muncii şi Programe de Ocupare din cadrul ANOFM.

Ea a participat la conferinţa Conferinţa naţională a industriei ospitalităţii „Platforma de dialog între autorităţi şi mediul de business despre cele mai bune metode de redeschidere şi operare în contextul crizei”.

„Avem informaţii legate de angajaţii pentru care s-a plătit şomaj tehnic şi valoarea sumelor plătite până acum: 4.088 miliarde de lei la nivelul întregii ţări. Pentru părinţii care au trebuit să stea acasă, pe perioada închiderii şcolilor, s-au plătit 85 de milioane de lei. Pentru reluarea activităţii, acei 41,5% care se acordă angajatorilor care reiau activitatea după perioada de şomaj tehnic, din iunie până acum am plătit 1,4 miliarde de lei. Deci Guvernul României a adoptat o serie de măsuri menite să sprijine angajatorii în această perioadă şi în continuare”, a precizat Plugărescu.

Potrivit acesteia, dacă anul trecut, numărul şomerilor indemnizaţi era de 60.000 maximum, anul acesta a ajuns la 86.000, ceea ce reprezintă o creştere importantă a numărului de şomeri proveniţi din muncă, la nivel naţional.

Sursa foto INQUAM / George Calin