Totodată, premierul a mai precizat și faptul că licitația a fost atacată la Curtea de Apel de către o firmă „abonată a Primăriei Capitalei”.

Astfel, într-o postare de pe pagina personală de facebook, Gabriela Firea susține că Guvernul nu face altceva decât să găsească „țapi ispășitori” și să „arunce pisica în curtea altora”.

„Rusinos! Nu sunt capabili sa asigure mastile de protectie promise populatiei si gasesc tapi ispasitori! Premierul insista sa acopere incompetenta guvernului in mai multe privinte dar si in cea a achizitiei mastilor de protectie promise populatiei, aruncand pisica in curtea altora! Este a doua oara cand afirma la televizor ca firma care a contestat licitatia pentru masti este “abonata la contracte cu Primaria Capitalei”.

Prima oara am tacut, crezand ca e dezinformat! Dar vad ca persista in eroare!

Da, este abonata aceasta firma la Primaria Capitalei, dar nu la contracte, ci la contestatii!”, scrie Firea pe facebook.

Nu a interesat pe nimeni

„Totodată, primarul General a mai adăugat că o situație similiară a avut loc și în cadrul Primăriei Generale, atunci când bucureștenii aveau nevoie de servicii extrem de importante.

Si noua ne-au blocat nenumarate licitatii pentru achizitia unor produse si/sau servicii extrem de importante pentru bucuresteni.

Am spus de nenumarate ori public despre pericolul contestatarilor de profesie, care vor doar sa obtina un profit din actiunea de contestare! Nu ii intereseaza licitatia in sine! Ei nu produc nimic!

Ei sunt baieti si fete destepte si dau “consultanta”.

Dar nu a interestat pe nimeni! Acum i se intampla guvernului!

Daca vrea, premierul poate pune capat actiunii acestor firme infiintate doar pentru a castiga bani din sicane! Daca vrea! Are si informatiile si uneltele necesare!

Dar este clar ca nu se vrea!

Mai bine arunca vina catre altcineva!

„O să-l ajut să rezolve problema”

Daca premierul insista cu aceste insinuari murdare la adresa mea, si a colegilor mei de la Primarie, o sa-l ajut public sa rezolve problema spinoasa, indicandu-i public persoana din anturajul sau care ar putea contacta direct si amical actionarii acestei firme, transmitandu-le ca nu este corect si moral ce fac!

Da, da, cineva din primul inel de prieteni ai premierului!

Hotii striga hotii!”, mai scrie Firea pe Facebook.

Cine spune adevărul?

În contextul atacurilor dintre Gabriela Firea și premierul Ludovic Orban, ziarul Curentul, amintește de articolul din data de 20 aprilie 2018.

Atunci, ziarul Curentul a publicat în exclusivitate informația că firma Best Achiziții SRL, patronată de Mihaela Elena Neagu, foarte apropiată de familia Firea – Pandele a asigurat consultanța pentru firma OTOKAR în cadrul licitației desfășurate la Primăria Capitalei pentru cele 400 de autobuze, licitație pe care firma turcească a și câștigat-o.

Zvonurile din piață vehiculate la acel moment, susțineau că valoarea contractului de consultanță depășea 10 milioane de Euro din care firma OTOKAR ar fi plătit până atunci 1 milion de Euro firmei Best Achiziții SRL. Mihaela Neagu este abonată la încredințări directe de la instituțiile coordonate de Firea și Pandele, ori pe firma sa, ori pe cea a fiului său, ori a celui despre care presa de specialitate susținea ca e iubitul său.

TotoÎn fotografie se poate vedea că pe SEAP, la e-licitatie.ro pentru firma Otokar au fost declarate doua adrese de e-mail: [email protected] și [email protected] Menționăm pe această cale că sursa este un avertizor de integritate care este protejat de LEGEA 571/2004. Aviz amatorilor care vor încerca să-l descopere!

SURSĂ FOTO INQUAM Photos / Alexandru Busca