România este lovită crunt de pandemia de coronavirus. În acest context, premierul Ludovic Orban a dat un mesaj clar. Este ordin și trebuie pus în aplicare de către toate autoritățile chiar de astăzi.

Orban a dat ordinul!

Șefful de la Palatul Victoria le-a dat ordine clare și stricte primarilor, prefecților și poliției. Acesta cere mobilizare maximă pentru impunerea noilor restricții.

„Închiderea piețelor și restricțiile de circulație, precum și programul telemuncă și decalarea programului de muncă sunt măsuri importante care vor duce la scăderea infectărilor. Prefecții trebuie să discute cu primarii, să îi îndrume, ei sunt recent aleși și au influență mare în comunitate.

Poliția Locală trebuie să fie implicată în impunerea măsurilor. Limitarea circulației trebuie să fie aplicată, în alte țări cei care aveau virusul petreceau noaptea. E nevoie de intervenția poliției să fie patrule pe străzi, ca oamenii să vadă că măsurile trebuie respectate. Nu aveți voie să obosiți, trebuie mobilizare la maximum”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Și preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut prefecţilor, într-o videoconferinţă, să comunice public măsurile de combatere a pandemiei, însă să nu devină o sursă de ştiri panicarde.

„Aştept de la dvs. de la toţi fermitate, claritate, implicare totală şi o bună comunicare publică. Comunicaţi măsurile, comunicaţi ce se întâmplă, însă să nu deveniţi sursă de ştiri panicarde. Ar fi o eroare fundamentală. Suntem îngrijoraţi, dar nu trebuie să fim panicaţi. Trebuie să luăm toate deciziile cu mintea limpede şi să avem în vedere obiectivul principal: sănătatea oamenilor”, a afirmat Iohannis.

Sursa foto INQUAM / Cornel Putan