Orașul din România în care numărul de cazuri a explodat. Va intra de urgență în carantină

Orașul din România în care numărul de cazuri a explodat. Va intra de urgență în carantină
Alertă în România! Bucureștiul, la un pas de carantină! Indicele a explodat după ultimul bilanț COVID-19 anunțat vineri, 9 octombrie în România. În momentul în care indicele ajunge la 3, orașul intră de urgență în carantină.

Alertă în România! Bucureștiul, la un pas de carantină! Indicele a explodat după ultimul bilanț COVID-19

Alertă în București. Capitala se află la un pas să intre în carantină, fiind orașul unde coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile la mia de locuitori este cel mai mare și se apropie de 3. Județele în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste pragul de 1,5 sunt următoarele:

  • București – 2,28
  • Alba – 1,98
  • Vâlcea -1,98
  • Iași – 1,80
  • Bacău – 1,72VI
  • Teleorman – 1,62
  • Neamț – 1,62
  • Vaslui – 1,59

Municipiul Bucureşti – 579, Iaşi – 181, Bacău -179, Vâlcea – 147 sunt zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de coronavirus faţă de ultima raportare, informează, vineri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Topul coeficienților

Dacă indicele depășește 3, localitatea intră în carantină

Raed Arafat a cerut luni comitetelor județene să se reunească „de urgență” pentru a impune, acolo unde este cazul, regulile de prevenire a epidemiei de coronavirus. Astfel, acolo unde se înregistrează un indice de incidență de peste 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile se va trece la carantinarea localităților, dacă există focare active, iar unde indicele de incidență este între 1,5 și 3 autoritățile locale trebuie să interzică nunțile sau botezurile, să închidă activitatea restaurantelor în interior și să se revină din nou la telemuncă.

Alertă în România! Bucureștiul, la un pas de carantină! Indicele a explodat după ultimul bilanț COVID-19

Situația la zi, vineri, 9 octombrie

Până astăzi, 9 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 148.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 114.792 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.186 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 5.299 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 08.10.2020 (10:00) – 09.10.2020 (10:00) au fost raportate 52 de decese (24 bărbați și 28 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 4 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 decese la categoria 50-59 de ani, 16 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 13 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 14 decese la categoria de peste 80 de ani. 51 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar un pacient decedat nu a prezentat comorbidități. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.772. Dintre acestea, 613 sunt internate la ATI.
Alertă în România! Bucureștiul, la un pas de carantină! Indicele a explodat după ultimul bilanț COVID-19

Noi restricții impuse în Dâmbovița

Numărul crescut de cazuri de coronavirus a determinat autoritățile să ia măsuri dure pentru a minimiza răspândirea bolii. În acest context, alte trei localități au decis să impună măsurile din starea de urgență, începând de azi, 9 octombrie.
Așadar, Instituția Prefectului Dâmbovița informează că de azi, 9 octomvrie, activitatea cu publicul în restaurante, cafenelelor și operatorilor de jocuri de noroc din interiorul clădirilor va fi restricționată în localitățile Târgoviște, Răzvad și Văleni-Dâmbovița.
Tot de azi, în localităţile Moţăieni, Crevedia, Ulmi, Ocniţa, Perşinari, Glodeni, Răzvad, Târgovişte, Titu, Văleni-Dâmboviţa şi Bezdead, unde rata incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19 este de peste 1,5 la 1.000 de locuitori, a fost instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie pe timpul zilei în toate spaţiile publice.

„Astfel, începând cu data de 9 octombrie, se restricţionează, în sensul interzicerii activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, precum şi a activităţilor operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc de pe raza următoarelor unităţi administrativ-teritoriale: Răzvad, Târgovişte, Văleni-Dâmboviţa”, se arată în comunicatul de presă din partea Instituției Prefectului Dâmbovița.

Alertă în România! Bucureștiul, la un pas de carantină! Indicele a explodat după ultimul bilanț COVID-19

Etichete: , ,
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook