Veste extrem de importantă pentru Sibiu. Site-ul de călătorii Europe’s Best Destinations și-a publicat clasamentul anual privind cele mai bune destinații din Europa. Sibiul surclasează orașe ca Paris și Viena în topul realizat prin contorizarea a mii de voturi din peste 190 de țări.

Specialiştii spun că Sibiul e mai tare ca Viena

”Sibiul este probabil unul dintre cele mai frumoase orașe din România și una dintre cele mai bune destinații din Europa . Sibiul este situat în inima celebrei și frumoasei provincii istorice a Transilvaniei. Este o combinație minunată între istorie și spiritul vibrant al unui oraș european modern.

Toate secretele Sibiului

Orașul are rădăcini adânci în cei peste 800 de ani de istorie, dar este puternic legat de prezentul și valorile europene și toate acestea duc la un caracter unic pentru oraș. Sibiul este o combinație de succes între valorosul său patrimoniu construit și cultural și o viață de oraș europeană, cosmopolită, tânără și dinamică.

Capitală europeană a culturii în urmă cu câțiva ani, Sibiul este, de asemenea, o destinație de primă alegere pentru bucătari, deoarece Sibiul este singurul oraș din România care a primit 3 stele Michelin”, scrie pe site despre Sibiu.

În schimb, despre Viena, pe site, este specificat faptul că ”este ideală pentru familii, deoarece este una dintre cele mai sigure destinații din Europa.”

Clasamentul include unele dintre cele mai bune orașe europene pentru city break-uri, unele din cele mai sustenabile destinații din Europa, locuri care vor face deliciul celor care vor o escapadă gastronomică sau culturală sau doar să stea la plajă, și locuri de vizitat pentru familii și îndrăgostiți.

Clasamentul complet:

1. Braga, Portugalia

2. Roma, Italia

3. Cavtat, Croația

4. Florența, Italia

5. Sibiu, România

6. Paris, Franța

7. Insula Kefalonia, Grecia

8. Kotor, Muntenegru

9. Valea Soca, Slovenia

10. Insulele Canare, Spania

11. Tübingen, Germania

12. Valea Dordogne, Franța

13. Tahiti, Polinezia Franceză

14. Capri, Italia

15. Gent, Belgia

16. Cappadocia, Turcia

17. Calpe, Spania

18. Viena, Austria

19. Cornwall, Marea Britanie

20. Insulele Lofote, Norvegia