În ceea ce privește concurența de pe piața media internațională, unul dintre cei mai de seamă competitori este Netflix Ink.

Anunțul vine din partea președintelui Consiliului de Administraţie de la M6 Metropole Television, Nicolas de Tavernost, într-un interviu acordat publicaţiei Le Journal du Dimanche, preluat de Bloomberg.

Potrivit lui Tavernost, cooperarea între marile posturi de televiziune este cel mai important subiect pentru următorii cinci ani şi pentru acest lucru este nevoie de o modificare a reglementărilor franceze şi europene.

În ceea ce privește organismele de reglementare, acestea sunt „deosebit de stricte” când vine vorba de supervizarea demersurilor pentru crearea unor servicii de tip „video on-demand” (conţinut video la cerere – n. r.) lansate de M6 şi rivalii săi francezi, a apreciat de Tavernost, potrivit agerpres.

Se aliază marile televiziuni?

În prezent, nu există planuri pentru o alianţă între M6 şi rivalul Television Francaise 1 SA, a precizat el pentru Le Journal du Dimanche, adăugând că este nevoie de o alianţă între grupurile franceze dacă se doreşte ca Franţa să îşi păstreze poziţia competitivă pe plan internaţional.

Un alt lucr important de menționat e faptul că în ultimele săptămâni, cheltuielile cu publicitatea pentru televiziune şi radio s-au îmbunătăţit după ce au scăzut foarte mult în perioada crizei coronavirusului, a spus Nicolas de Tavernost. Potrivit acestuia, M6 are perspective bune, în cazul în care criza nu se înrăutăţeşte.