Obligaţiunile hibride nu au o dată de maturitate. Obligaţiunile din tranşa 1 vor avea un cupon fix de 5,250% până la data de 9 decembrie 2021 iar obligaţiunile din tranşa 2 vor avea un cupon fix de 6,250% până la data de 9 decembrie 2025.

Încheierea şi prima zi de tranzacţionare a obligaţiunilor hibride pe piaţa reglementată a Bursei de Valori de la Luxemburg precum şi pe piaţa reglementată a Bursei de Valori de la Viena este programată să aibă loc în ziua de 9 decembrie anul curent.

OMV precizează că datorită cererii mari venite din partea investitorilor instituţionali, carnetul de comenzi pentru ambele tranşe a depăşit patru miliarde de euro.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Ministerul Economiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.