Ministerul Sănătății trage un semnal de alarmă cu privire la răspândirea extrem de rapidă a variantei Omicron la nivel național. Potrivit sursei citate, numărul infectărilor continuă să crească și cu doar două zile înainte de Crăciun, alte 9 persoane au fost confirmate pozitiv.

Este vorba despre șase persoane, patru dintre ele fiind imunizate cu schema completă, în timp ce alte cinci nu au fost vaccinate. În ceea ce privește vârsta celor infectați, este vorba despre trei femei și trei bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 84 de ani.

„Numărul cazurilor de infectare cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 este în creștere. Încă 9 cazuri de infectare cu această tuplină au fost confirmate astăzi, 23 decembrie 2021.

Este vorba despre despre 6 persoane (3 bărbați și 3 femei) cu vârste cuprinse între 19 și 84 de ani din București, un bărbat în vârstă de 31 de ani din județul Dâmbovița cu istoric de călătorie în Marea Britanie, un bărbat de 43 din judetul Ilfov cu istoric de călătorie în Belgia și un altul de 49 de ani din județul Prahova. Dintre aceștia, un număr de 5 persoane sunt nevaccinate, restul fiind imunizate cu schema completă”, arată sursa citată.

Referitor la starea de sănătate a persoanelor infectate, Ministerul Sănătății anunță că urmează să ofere precizări și în acest sens. Amintim faptul că 25 de persoane au fost confirmate pozitiv până acum cu varianta Omicron.

„Detalii privind legătura epidemiologică și starea de sănătate vor fi actualizate. Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 25 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2”, mai arată Ministerul.

Evoluția pandemiei de COVID în România

În ceea ce privește evoluția pandemiei de COVID în România înainte de Crăciun, potrivit datelor publicate joi de Grupul de Comunicare Strategică, până astăzi, 23 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.801.081 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.815 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Totodată, 1.729.714 pacienți au fost declarați vindecați.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 775 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 25 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Referitor la numărul deceselor, până astăzi, 58.463 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Astfel, în intervalul 22.12.2021 (10:00) – 23.12.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 81 de decese, dintre care 44 anterioare intervalului de referință, (45 bărbați și 36 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Ialomița, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.