„Ați tot auzit prin presa care îl pupă în fund pe Emil Boc despre extraordinare autobuze electrice pe care Boc le-a cumpărat ca să facă la Cluj un transport mai puțin poluant. Realitatea pe care nu o știți este că Emil Boc face poze cu autobuze electrice ca să dea bine la lume și la electorat, dar realitatea este că peste 70% din parcul auto al regiei de transport este compus din autobuze super vechi și poluante.

Apropo de poluare, Emil Boc minte în continuu că avem aerul cel mai curat din România. În fapt, așa cum arăta un articol din New York Times anul trecut pe studii de aer adevărate nu pe povești cu pesti, Clujul este cel mai poluat oraș din România după București.

Însă în spatele pozelor frumos photoshopate cu Emil Boc stau cartiere întregi din Cluj care se zbat în nedezvoltare și sărăcie. Pentru cartiere precum Iris, Bulgaria, Mărăști, unde trăiesc peste 120.000 de clujeni, nu există asfalt, băncuțe moderne cu wireless. Pentru Boc, acei clujeni nu contează.”, a scris Lia Olguța Vasilescu vineri pe Facebook.

Olguța Vasilescu, atac la Guvern

Tot vineri, Vasilescu a transmis un atac dur la adresa Guvernului Orban. Candidatul la primăria Craiovei spune că Guvernul Orban că a amânat la nesfârşit adoptarea normelor pentru începerea noului an şcolar, iar când acestea au fost adoptate s-au dovedit a fi absurde şi pline de responsabilităţi imposibile pentru autorităţile locale.

„Mai sunt fix 10 zile pana la inceperea scolii si abia acum Guvernul spune administratiilor locale ce au de facut, desi Covid e din martie. Dar ei pana acum abia au fost in stare sa scrie o hartie. In schimb administratiilor locale le impun ferestre orientate spre sud, sud-est, sud-vest, spațiu verde lat de 25 m și oberlicht-uri la ferestre de 2% din suprafata camerei sau viteza curentului de aer de 0,3 m/s – parametri de ventilație ce pot fi măsurați doar în laborator. Cu alte cuvinte, le cer ca in 10 zile sa construiasca alte scoli!