1. Cheltui mai multi bani pe masura ce iti creste salariul

Nu este nimic gresit sa iti ridici standardul de viata, atunci cand ai posibilitatea de a face acest lucru. Cu toate acestea, daca esti o persoana care cauta in mod constant modalitati de a cheltui bani, te vei afla, probabil, intr-o situatie dificila in curand. Daca iti vei spori continuu cheltuielile, odata cu orice crestere a veniturilor (sau chiar fara a castiga mai multi bani), iti va fi dificil sa acumulezi economii.

Incearca sa iti mentii cheltuielile la un nivel constant si, in acelasi timp, sa explorezi alte modalitati de a iti majora veniturile. Aceasta reprezinta calea catre succes!

2. Pui accent pe prezent, fara sa iti pese de viitor
De obicei, daca o problema este dificil de abordat, oamenii au tendinta de a o ignora sau amana la nesfarsit. Aceasta practica reprezinta o reteta sigura pentru dezastru. La fel sta situatia si in cazul gestionarii finantelor.

In general, oamenii se concentreaza numai pe nevoile lor actuale, in ideea ca cele viitoare vor fi intr-un fel sau altul indeplinite. Trebuie sa privesti viitorul in perspectiva, ori de cate ori, iei o decizie financiara. Desi este bine sa ai grija de tot ceea ce se intampla in prezent, intreprinde tot ceea ce este posibil pentru a realiza economii destinate viitorului tau.

3. Consideri ca este prea devreme pentru a economisi
In perioada tineretii, devine usor sa te lasi atras de toate placerile pe care le poti cumpara. De aceea, oamenii de multe ori considera ca in tinerete este prea devreme pentru a incepe sa economiseasca ori sa investeasca. Gresit! Nu este niciodata prea devreme pentru a realiza economii dintr-o parte a venitului tau, indiferent cat de mic sau mare este acesta.

Incepe sa economisesti de astazi! De fapt, expertii spun ca ar trebui sa iti faci economii inainte de a cheltui. Pastreza deoparte o portiune din orice castig sau venit si doar apoi cheltuie restul!

4. Nu tii o evidenta a banilor tai
Cu totii consideram ca stim de unde ne vin banii si unde ajung. Din pacate, acest lucru nu este valabil pentru majoritatea dintre noi. S-ar putea sa fim constienti de cheltuielile noastre majore, dar lucrurile mici, de obicei, ne erodeaza finantele mai mult decat cele mari.

Ar fi o idee excelenta sa incepi sa tii un jurnal cu toate veniturile si cheltuielile, fie ca sunt uriase sau mici. In acest fel, vei avea un control mai bun asupra finantelor tale.

5. Lipsa unui buget si / sau bugetare jalnica
Poate desi ai o evidenta a cheltuielilor tale, in Excel, de exemplu, insa, cu toate acestea, s-ar putea sa iti lipseasca punctul de plecare – un buget! Avand un buget realist si bine conturat reprezinta fundamentul tuturor planificarilor financiare de succes.

Creeaza un buget si tine cont de acesta! Astfel, iti vei schimba modul in care te uiti la bani. In absenta unui buget, este foarte usor sa te lasi dus de val si sa te angajezi in cheltuieli inutile.

6. Nu esti sigur de nevoile, dorintele si finantele tale!
Cu scopul de a economisi bani si de a iti construi o avere, este de cea mai mare importanta sa faci o prioritizare a dorintelor si a bunurilor de care ai nevoie: cele obligatorii, bune de avut si nu neaparat necesare! Trebuie sa iti prioritizezi obiectivele financiare. Daca, a ajunge bogat, reprezinta o prioritate pentru tine, atunci trebuie sa iti sacrifici o parte din placerile prezente, fie ca iti place sau nu.

De asemenea, dupa ce ti-ai stabilit obiectivele, noteaza-le undeva. Revizuieste aceste obiective, la intervale regulate, pentru a te mentine pe drumul cel bun.

7. Sa iti ignori datoriile
Pentru o multime de oameni din lumea de astazi, rata dobanzii aferenta creditelor bancare inghite o parte foarte mare a finantelor personale. Este un fapt dureros. Totusi, acestia nu stiu cum sa iasa din acest cerc vicios, lasandu-i cu putin pentru a mai si economisi.

Inainte de toate, fa din plata datoriilor o prioritate de top. Elaboreaza si un plan pentru acest lucru. Nu vrei sa ajungi sa te consideri sarac, nu?

8. Iti cumperi intotdeauna noul model de IPhone
Desi, nu exista nici un rau in a cumpara gadget-uri de care ai nevoie, a achizitiona un telefon, de exemplu, doar pentru ca exista urmatoarea versiune disponibila pe piata iti va provoca cu siguranta mai mult rau decat bine. Preia controlul vietii tale, acum. Fa-ti singur o favoare si incepe calatoria catre avutie, scrie Ziarulonline.ro.