Compania

Gates nu si-a mai desavarsit studiile universitare, dedicandu-se companiei pe care o detinea impreuna cu Paul Allen – pe atunci un mic Microsoft. Gates si Allen erau insufletiti de credinta ca, in scurt timp, in fiecare camin va fi necesar un computer personal. Drumul Microsoft spresucces a inceput dupa ce Gates si Allen au semnat un contract cu IBM, prin care tanara companie devenea furnizorul sistemelor de operare MS-DOS. Ce a urmat este deja istorie. La sfarsitul mileniului trecut, inainte de inceputul recesiunii, imperiul Microsoft ajunsese sa aiba colosala valoare de 650 miliarde de dolari, iar averea personala a lui Gates era estimata la 100 miliarde de dolari. Declinul vanzarilor de calculatoare personale, manifestat in ultimii ani, a facut ca aceasta valoare sa scada la jumatate. Anul trecut, Bill Gates mai avea „doar” 52,8 miliarde de dolari, intr-un singur an saracind cu zece miliarde de dolari. Bill Gates a ramas la fel de inventiv ca in anii tineretii, fiind de parere ca in afacerile cu software „este prea tarziu sa te mai salvezi in momentul in care ai constatat ca ai o problema. Daca nu alergi mereu, esti distrus”.

Miliardarul

Cu o avere care, in vremurile bune, depasea produsul intern brut a 100 de natiuni, Gates si-a permis si isi permite orice. Cu toate acestea, are o viata destul de comuna, petrecandu-si putinul timp liber in compania sotiei si a copiilor. Ca detaliu excentric, ii place sa exploreze zonele salbatice ale Africii. In rest, este un personaj foarte
popular, purtand haine sport si preferand sa-si serveasca cafeaua in cafeneaua de la sediul Microsoft. Desi nu este Leonardo DiCaprio, atrage privirile multor femei frumoase, inclusiv privirile unei printese. Explicatia? Averea de mai multe zeci de miliarde este unul dintre cele mai bune afrodisiace din lume.

Bill Gates, presedinte Microsoft

· nascut pe 28 octombrie 1955
· avere personala estimata la circa 50 miliarde dolari
· este casatorit si are doi copii