Vremea o ia razna în România! Temperaturile cresc aproape de limita caniculei

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) notează că ziua de marți se anunță frumoasă, cu mult soare, pentru Dobrogea și Bărăgan. În ceea ce privește Moldova sudică și nordul Munteniei, cerul se va umple de nori și nu sunt excluse aversele trecătoare. Temperaturile maxime se opresc la 28 de grade.

Vremea este schimbătoare în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. În cea de-a doua parte a zilei vom avea parte de înnorări și este posibil să plouă pe spații mici. În acest timp, aversele din zona Carpaților Orientali pot strânge  peste 25 litri de apă pe metru pătrat.

În prima parte a zilei vom avea parte de scurte momente însorite în nordul Transilvaniei și în Maramureș, dar durpă prânz norii se înmulțesc și apar averse însoțite de descărcări electrice. Temperaturile rămân la valori similare cu cele de ieri.

Temperaturi ridicate în vest

Ziua de marți vine cu o zi însorită pentru zonele vestice. Aici temperatura maximă ajunge la 29 de grade Celsius, destul de cald pentru acest moment al anului. La noapte avem tot vreme bună, iar temperaturile coboară până la 15…16 grade.

În Transilvania va apărea ceața în depresiuni. În acest timp, în județul Harghita a fost emis un cod galben de ceata densă, valabil până la ora 10. În prima parte a zilei va ieși soarele, în timp ce în a doua parte a zilei cerul se va umple de nori și vor apărea averse zgomotoase. În Carpații Meridionali aversele vor lăsa în urmă peste 20 de litri de apă pe metru pătrat.

Înnorări și averse locale întâlninm și în Oltenia. După-amiaza se anunță una călduroasă în care temperaturile maxime pot ajunge la 32-33 de grade Celsius în zona Drobeta-Turnu Severin.

În cea mai mare parte a zilei avem parte de vreme frumoasă în zonele sudice. Din când în când se strâng și câțiva nori inofensivi, iar temperaturile urcă până la 30 de grade în Lunca Dunării.

Prognoză meteo pentru trei zile

În ziua de miercuri zonele de sud și vest vor înregistra cele mai mari temperaturi, chiar dacă în a doua parte a zilei norii se înmulțesc. În centru și în sud-est, de asemenea, în masivele sudice, local vor fi averse cu tunete și fulgere.

Joi vremea rămâne caldă, dar se înnorează din când în când. La munte avem parte de câteva ploi slabe.  Pe seară și în noaptea următoare, în vest și în centru apar averse însoțite de descărcări electrice.

Vineri avem parte de o creștere a instabilității iar în vest, în nord și în centru, de asemenea, în zona montană o să plouă zgomotos și se pot strânge cantități mari de apă. În rest avem vreme frumoasă, iar maximele ating 33 de grade Celsius.

Sursă foto: Dreamstime