Potrivit site-ului WTA, Simona Halep, alături de franţuzoaica Fiona Ferro şi belarusa Victoria Azarenka, a fost nominalizată la titlul de cea mai bună jucătoare a lunii august în circuitul profesionist feminin de tenis.

Lucrurile merg bine pentru sportivă chiar și în plină pandemie. Halep, numărul doi mondial, a câştigat luna trecută turneul de la Praga, fiind al doilea său titlu consecutiv, cu o pauză de şase luni între ele din cauza pandemiei de coronavirus. Halep a ajuns astfel la 21 de titluri în carieră, dintre care două de Mare Şlem.

În finala de la Praga, Halep a învins-o pe belgianca Elise Mertens cu 6-2, 7-5.

Deși urmează să aibe o pauză lungă între turnee, acest lucru nu o deranjează pe campioana de la Praga, iar antrenorul ei, Artemon Apostu Efremov, a vorbit la „Asii Tenisului” despre pregătirea Simonei și despre cum se vor desfășura următoarele săptămâni.

”Încercăm să păstrăm ritmul de la Praga. Reluăm pregătirea și așteptăm cu interes următorul turneu. Cred că în calendarul WTA după RG nu mai sunt multe oportunități.

Programul e normal, de antrenament. Acum, o lună de pauză față de cele 5, pare puțin”, a spus Apostu, la Digi Sport.

Cariere de succes în tenis

Și celelalte sportive au înregistrat succese semnificative în tenis. Ferro a obţinut primul al doilea titlu din carieră, în primul turneu WTA disputat după pauza de şase luni, la Palermo.

Victoria Azarenka a ajuns şi ea la 21 de titluri în carieră, după victoria de la Cincinnati, turneu desfăşurat la New York, însă succesul său a venit după retragerea celeilalte finaliste, japoneza Naomi Osaka. Pentru belarusă a fost primul titlu obţinut din 2016.

În primele două luni ale anului, americanca Sofia Kenin a fost laureata anchetei din luna ianuarie, după titlul obţinut la Australian Open, iar Simona Halep a fost jucătoarea lunii februarie, graţie titlului cucerit la Dubai.

Halep, Ferro şi Azarenka pot fi votate până vineri pe site-ul WTA.