Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat, marţi, că noua maternitate care va fi construită de municipalitatea timişoreană va costa peste 300.000.000 de lei, investiţia demarând anul viitor pe proiecţii bugetare locale, urmând ca pe parcurs să se identifice şi alte surse de finanţare.

“Noua maternitate va costa mult, 300.000.000 de lei plus TVA. Pornim la drum pe finanţare de la bugetul local, dar cu speranţa că vom reuşi să atragem şi alte surse de la Ministerul Sănătăţii, aşa cum am procedat şi la Spitalul de Copii, aşa cum este normal. Nu putem aştepta să treacă anii. Un termen realist de finalizare a maternităţii ar fi anul 2023”, a declarat primarul Nicolae Robu.

În 2020 ar urma să se demareze licitația pentru executare

Potrivit edilului, în ianuarie 2020 ar urma să demareze licitaţia pentru execuţie, în momentul de faţă proiectul fiind în faza obţinerii certificatelor necesare.

Clădirea va avea un regim de înălţime de subsol, demisol parter şi patru etaje, se va desfăşura pe o suprafaţă de 25.000 mp, va avea o capacitate de 150 de paturi pentru obstretică-ginecologie, 75 pentru partea de neonatologie şi 43 de paturi pentru nou-născuţi, dintre care 32 vor fi în sistem roaming-in. La sectorul de terapie intensivă vor fi amenajate 16 paturi pentru adulţi şi 27 pentru născuţii prematur, scrie Agerpres.