Premierul Florin Cîţu face anunțul momentului. Acesta susține că România are nevoie cât mai repede de o nouă lege a salarizării. În acest context, Cîțu a solicitat deja ministerelor avizatoare să vină cu puncte de vedere pe memorandumul Ministerului Muncii referitor la acest act normativ.

„În şedinţa de Guvern de astăzi am cerut ministerelor avizatoare să vină cu puncte de vedere pe memorandumul Ministerului Muncii referitor la legea salarizării. Trebuie să venim cât mai repede cu o lege a salarizării”, a afirmat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Totodată, premierul țării a mai subliniat faptul că nu crede că în această formă a legii vor mai exista sporuri sau dacă acestea vor mai exista vor fi doar pentru cazuri foarte speciale. În ceea ce privește  aprobarea memorandumului, Florin Cîțu speră că acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare.

Florin Cîțu anunță o nouă lege a salarizării

„Mi-am exprimat public opinia, voi vedea cu ce formă va veni Ministerul Muncii în final după ce va discuta cu ministerele respective, dar, aşa cum am mai anunţat, nu cred că în această formă vom mai vedea sporuri sau dacă vor exista sporuri, acestea vor fi doar pentru o foarte, foarte mică categorie, cazuri foarte speciale.

Dar astăzi am spus ministerelor să vină cu avize, pentru ca săptămâna viitoare să aprobăm acest memorandum”, a mai adăugat premierul.

Totodată, șeful Guvernului a ținut să sublinieze faptul că, în prezent  există nouă ministere care încă nu au transmis fişele cu măsuri pentru a putea fi evaluate. Totuși, acestea ar urma să le prezinte începând cu săptămâna viitoare, atunci când va fi luată și decizia finală pentru memorandum.

“În acelaşi timp, am spus ministerelor, mai sunt nouă ministere care nu au transmis fişele cu măsuri pentru a putea fi evaluate şi acestea vor veni săptămâna viitoare”, a mai completat Cîţu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea