„Șantierul avansează bine și, cu multă determinare din partea constructorului (PORR) și puțin noroc de vreme bună și dealuri ascultătoare, vom circula pe primii kilometri din Autostrada Sibiu-Pitești la sfârșitul anului viitor”, potrivit reprezentanților Asociației Pro Infrastructura.

Lucrările pe A1 Sibiu – Boiţa au început în aprilie 2020, iar în prezent au ajuns la stadiul de realizare de aproximativ 60%.

Ce spunea Dan Vîlceanu despre proiect?

Ministrul Transporturilor, Dan Vîlceanu, a anunțat pe 15 noiembrie că a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 4 (Tigveni- Curtea de Argeş) a autostrăzii Sibiu-Piteşti.

Totodată, ministrul Transporturilor a ținut atunci să amintească faptul că această lucrare a fost întârziată mai bine de doi ani de numeroase contestaţii. Lotul 4 are o lungime de 9, 86 km şi vor fi realizate 12 poduri şi pasaje, dar şi un tunel de 1.350 de metri, a mai adăugat acesta.

”A fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 4 (Tigveni- Curtea de Argeş) a autostrăzii Sibiu-Piteşti. Semnarea acestui contract a fost întârziată mai bine de doi ani de numeroase contestaţii. Lucrarea pe secţiunea 4 are o lungime de 9, 86 km şi vor fi realizate 12 poduri şi pasaje, dar şi un tunel de 1.350 de metri”, a scris, Dan Vîlceanu, pe 15 noiembrie.

Ministrul a mai precizat că acest contract a putut fi semnat după adoptarea de către Guverna OUG 3/2021, care opreşte posibilitatea unor companii de a bloca semnarea unor contracte foarte importante de construcţie a autostrăzilor

Totodată, Dan Vîlceanu a mai ținut să sublinieze faptul că această autostradă este extrme de importantă în desfăşurarea traficului pe direcţia coridorului IV Pan European.

El a precizat că, în urma discuțiilor purtate cu constructorul, autostrada ar urma să fie finalizată în termenul stabilit de contract, fără alte întârzieri.

”Autostrada Sibiu-Piteşti are o importanţă foarte mare în desfăşurarea traficului pe direcţia coridorului IV Pan European şi, în calitate de ministru interimar al Transporturilor, am transmis constructorului faptul că este foarte important ca această lucrare să fie terminată în termenul stabilit prin contract, dar am şi reiterat faptul că se poate baza pe sprijinul ministerului”, a mai transmis ministrul, pe 15 noiembrie.