O nouă autostradă va apărea în România! Primul lot va fi dat în folosință în curând

Ministrul Transporturilor a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care informează că primul lot al Drumului Expres Craiova Pitești, cu o lungime de 18,5 kilometri, va fi dat în circulație în cel mai scurt timp. În plus, Sorin Grindeanu a anunțat că, în cursul zilei de luni, va efectua o vizită pe acest șantier.

Oficialul a mai spus că antreprenorul lotului 1 al Tronsonului 2 a solicitat deja începere procedurilor de recepție la terminarea lucrărilor.

Sorin Grindeanu a mai spus că primul lot al Drumului Expres Craiova Pitești va fi o variantă ocolitoare a Balșului.

”După deschiderea circulației rutiere, accesul pe acest lot se va face astfel:

  • pe relația Craiova-Pitești, accesul se face din DN 65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș
  • pe relația Pitești-Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN 65, spre localitatea Piatra Olt”, se arată în mesajul postat pe rețeaua de socializare.

Alături de mesaj, ministrul Transporturilor a adăugat și câteva imagini cu noua autostradă.

Ministrul Transporturilor a anunțat, anterior, și un lot al Autostrăzii Ploiești-Buzău

La începutul acestei luni, Sorin Grindeanu a anunțat că ”au fost desemnați constructorii pentru încă un lot al autostrăzii Ploiești-Buzău”. El spunea că această autostradă este finanțată prin PNRR.

De asemenea, oficialul a mai spus că ”asocierea româno-bulgară are la dispoziție 20 de luni, după semnarea contractului, pentru a construi cei 28,35 de km ai Lotului 2, cuprins între localitățile Mizil și Pietroasele”.

Potrivit șefului de la Transporturi, contractul are o valoare de 1,249 miliarde de lei fără TVA și prevede și construcția a 20 de poduri.

”Săptămâna trecută (7 martie 2022) au fost desemnați constructorii lotului 3 al autostrăzii Ploiești – Buzău (Pietroasele – Municipiul Buzău) cu o lungime de 13,9 km, iar în scurt timp urmează să fie anunțat câștigătorul lotului 1 (Dumbrava- Mizil) în lungime de 21 km”, mai spune Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor amintește că ”Autostrada Ploiești-Buzău, cu o lungime de 63,25 de km, este primul tronson al A7”.