Fosta sportivă Monica Iagăr, pe listele AUR la europarlamentare

Monica Iagăr, în vârstă de 50 de ani, cunoscută pentru performanțele sale deosebite în atletism, inclusiv medalia de aur la Campionatele Europene din 1998 la săritura în înălțime, a decis să intre în politică. Fosta campioană a început deja campania pentru Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și a primit un rol important care îi conferă o vizibilitate crescută în cadrul partidului.

Iagăr, care a fost și șefa Clubului Sportiv Dinamo, va figura pe lista AUR pentru alegerile europarlamentare programate pentru 9 iunie. Implicarea ei în viața partidului a devenit tot mai pronunțată în ultimele săptămâni, iar fosta atletă a participat activ la o masivă campanie de strângere de semnături în București și în țară.

În weekend, Monica Iagăr a fost prezentă la Brăila pentru a-și prezenta programul electoral în fața alegătorilor. Pe rețelele sociale, ea a transmis un mesaj puternic.

„E vremea să fim uniți, uniți pentru o țară liberă”, după ce a participat la o acțiune a partidului.

George Simion a pierdut un aliat înainte de alegeri

Pe de altă parte, George Simion a mai pierdut un aliat. Radu Ghidău a informat că Alianța Național Țărănistă (ANȚ) rupe protocolul de colaborare cu AUR. Președintele ANȚ a oferit mai multe informații într-un comunicat, în care îl critică pe liderul AUR.

Într-o postare realizată pe Facebook, acesta a scris că decizia a fost luată „în urma unei analize detaliate a comportamentului și a acțiunilor domnului George Simion, liderul AUR”.

Ghidău susține că liderul AUR „nu împărtășește valorile și principiile fundamentale ale democrației și ale unui dialog deschis și constructiv în politică”.

Președintele ANȚ a lansat mai multe acuzații. Acesta a susținut și că s-a confruntat „cu o lipsă constantă de receptivitate și deschidere.

„Decizia de a pune punct colaborării cu AUR, a fost luată în urma unei analize detaliate a comportamentului și a acțiunilor domnului George Simion, liderul AUR. Alianța Național Țărănistă a constatat că domnul Simion nu împărtășește valorile și principiile fundamentale ale democrației și ale unui dialog deschis și constructiv în politică.

Ne-am confruntat cu o lipsă constantă de receptivitate și deschidere din partea domnului Simion în ceea ce privește soluționarea problemelor reale ale românilor și adoptarea unor politici responsabile și eficiente pentru binele comun. În ciuda eforturilor noastre de a aduce propuneri constructive și de a contribui la dezvoltarea societății românești, am fost întâmpinați cu indiferență și respingere”, a scris Radu Ghidău pe Facebook.