Iryna ‘Irochka’ Khimich s-a născut în Ucraina, iar atât părinții cât și medicii au observat aspectul ieșit din comun. Boala de care suferea aceasta o îmbătrânea într-un timp, accelerat oferind o speranță de viață extrem de mică.

Astfel, în cazul Irynei, fiecare an trăit era echivalentul a aproximativ zece ani de viață, din punct de vedere biologic.

Iryna ‘Irochka’ Khimich era cunoscută și extrem de îndrăgită în Ucraina ea fiind pastionată de arte. Chiar dacă suferea de această boală rară, fetița avea un talent ieșit din comun și picturile sale uimeau prin complexitate. Acest lucru s-a întâmplat până miercuri, atunci când fetița a încetat din viață.

Aceasta pregătea o expoziție de tablouri în Franța, sperând că va reuși să strângă fonduri pentru un posibil tratament care să îi ofere  o viață normală, însă visul ei s-a oprit pe 30 iunie, atunci când a făcut un stop cardiac.

Tragedie în Ucraina, fetița de doar 10 ani a murit de bătrânețe

Mama ei, Dina, în vârstă de 39 de ani a făcut tragicul anunț.

„Irochka a murit. Inima ei s-a oprit ieri din bătut. Ne pare său, răsăritul nostru de soare, nu am putut să te salvăm de data aceasta”, a scris femeia pe paginile sale de socializare, potrivit celor de la Daily Star.

La rândul său, omul de afaceri ucrainean Andrey Zdesenko, cel care a ajutat la strângerea de fonduri pentru un posibil tratament pentru copilă, a transmis și el un mesaj înduioșător.

„Irochka Khimich a plecat pentru totdeauna la Ceruri. A fost o fată fragilă, unică și talentată, care s-a luptat cu mult curaj timp de zece ani cu teribila și rara boală numită progeria. Era atât de multă lumină, dragoste, vitalitate, sinceritate în ea. Cât de viu a văzut lumea , cât de repede s-a grăbit să exprime totul în picturile sale.

Picta imagini diferite cu ambele mâini, era incredibil. Suntem fericiți că am reușit să îi arătăm munca (…). Mulțumim pentru ceea ce ai oferit lumii. Te plângem alături de cei dragi ție”, a spus acesta, potrivit celor de la Dailymail.co.uk.

De menționat este faptul că Iryna ‘Irochka’ Khimich era singura persoană confirmată cu diagnosticul de progeria din Ucraina. În luna februarie 2020, Ana Sakidon, o copilă în vârstă de doar opt ani din Ucraina, a murit de „bătrânețe” din cauza acestei boli genetice rare.