Este vorba de o strategie de a preveni reapariţia cazurilor de import în Regatul Unit, iar călătorii sosiţi din alte ţări vor fi carantinaţi indiferent de ţara din care provin, transmite Bloomberg.

Ministrul de Interne britanic, Priti Patel, va detalia setul complet de măsuri, care va fi revizuit la un interval de trei săptămâni, împreună cu celelalte măsuri de combatere a pandemiei cu noul coronavirus. Deocamdată nu se ştie clar dacă vor exista excepţii, însă ministrul trasporturilor, Grant Shapps, a precizat că se are în vedere crearea unor „coridoare de zbor” pentru pasagerii din ţările cu rate scăzute de infectare.

O categorie de persoane exceptată de la carantină este cea a transportatorilor de marfă. Pe listă s-ar mai putea adăuga personalul de la staţiile petroliere din Marea Nordului, dar şi responsabilii cu funcţie de decizie din sistemul sanitar britanic.

Cu o populație de peste 66 de milioane de locuitori, Marea Britanie are 250.908 cazuri depistate de COVID-19 și 36.042 de decese, fiind printre țările care au plătit cel mai greu tribut în pandemia de coronavirus.