Numiri la foc automat în Guvern: Florin Cîțu a semnat decizii de numire ale secretarilor de stat zilnic în ultima perioadă.

Oamenii coaliției PNL-USR PLUS-UDMR ocupă ușor-ușor întregul aparat guvernamental, conform algoritmului stabilit la negocierile dintre cele trei formațiuni politice.

Numiri la foc automat în Guvern: Trei noi secretari de stat sunt gata de muncă

Prim-ministrul Florin Cîţu a numit miercuri noi secretari de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Astfel, Ionuţ Sorin Banciu a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, de la acelaşi minister fiind eliberat din funcţia de secretar de stat Iulian Octavian Stana.

La Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost numit ca secretar de stat Marius Mihai Micu.

Totodată, şeful Executivului a decis numirea lui Mihnea-Claudiu Drumea în funcţia de secretar de stat la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Cine sunt noii membri ai Guvernului

Ionuț Sorin Banciu reprezintă PNL și are o activitate îndelungată și susținută de activist de mediu, fiind implicat în acțiuni care țin de protecția pădurilor.

În perioada 2016-2017, a fost consilierul secretarului de stat care se ocupa de păduri în Ministerul Mediului, în Guvernul tehnocrat, iar între 2012 și 2017 a fost director tehnic al Regiei Pădurilor Piatra Craiului.

A reușit, în 2016, alături de echipa de la Ministerul Mediului, să închidă un dosar de infringement deschis de Bruxelles României pe tema tăierilor ilegale de pădure și duce o luptă asiduă pentru rezolvarea problemelor de mediu, în special de domeniul pădurilor și al ariilor naturale protejate.

A fost ales deputat din partea PNL, la alegerile parlamentare de anul trecut.

De cealaltă parte, Federația PRO AGRO și-a exprimat public susținerea pentru nominalizarea lui Marius Micu în funcția de secretar de stat MADR.

”Considerăm că domnul MICU este unul dintre cei mai buni specialiști pe care îi are România, care știe foarte bine problemele cu care se confruntă sectorul nostru și are expertiza necesară pentru a promova măsuri concrete, ce pot veni în sprijinul agricultorilor români, al economiei românești.

Secretar de stat la Ministerul Muncii, susținut de PNL Constanța

Nominalizarea domnului MICU in poziția de Secretar de Stat ar demonstra că efortul depus de către organizațiile profesionale de a promova obiectiv interesul legitim al fermierilor din România, este apreciat și de către mediul politic care a înțeles că printr-un parteneriat cu societatea civilă se poate realiza un motor de dezvoltare a satului românesc ca pilon al economiei naționale si al păstrării valorilor europene”, au transmis, la începutul anului, reprezentanții PRO AGRO.

Iar profesorul universitar doctor, Mihnea Claudiu Drumea, este expertul pe care Partidul Național Liberal, filiala Constanța l-a susținut pentru un post de secretar de stat în Ministerul Muncii.

Are peste 20 de ani de experiență în învățământul superior (a început în 1999, ca preparator în cadrul Facultății de Drept pe care a absolvit-o), timp în care a pregătit mii de studenți, cu peste cinci milioane de euro atrase, din fonduri europene, pentru facultatea unde este în prezent decan.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin