Numirea momentului în România. Lucian Bode a dat ordin. Se aplică de azi, 5 martie

Cazul de la onești aduce schimbări majore în sistem. Potrivit ultimelor informații, Lucian Bode a decis schimbarea conducerii IPJ Bacău. Mai exact, ministrul Afacerilor Interne a numit o nouă conducere la IPJ Bacău, pentru un mandat de 3 luni.

De menționat este faptul că, posturile au rămas vacante ca urmare a sancţiunilor aplicate în legătură cu gestionarea cazului de la Oneşti, când doi oameni au fost ucişi într-un apartament de un bărbat nemulţumit că îşi pierduse locuinţa.

Astfel, noul comisar șef de poliție din municipiu va fi Buliga Toader.

”Cu data de 5 martie 2021, prin ordin al ministrului afacerilor interne, comisar şef de poliţie Buliga Toader a fost împuternicit să exercite, pentru 3 luni, atribuţiile funcţiei de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău”, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.

În ceea ce privește activitatea acestuia, comisarul şef de poliţie Buliga Toader are peste 25 de ani de experienţă în structurile Ministerului Afacerilor Interne, din anul 2009 exercitând atribuţii manageriale în mai multe structuri, printre care, în perioada 2016 – 2018, la nivelul conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

De menționat este faptul că, în perioada 2018 – 2020 a ocupat funcţii de conducere în cadrul Corpului de Control al ministrului. Totodată, din luna august 2020 şi până în prezent, el a ocupat funcţia de director general adjunct în cadrul Direcţiei Generale Management Resurse Umane din M.A.I.

Lucian Bode face schimbări majore

”Cu aceeaşi dată, din dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, comisar şef de poliţie Bălău Constantin Dragoş a fost împuternicit să exercite, pentru 3 luni, atribuţiile funcţiei de adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău”, transmite ministerul.

În ceea ce privește activitatea acestuia din domeniul MAI, comisarul şef de poliţie Bălău Constantin Dragoş are peste 23 de ani de experienţă în structurile Ministerului Afacerilor Interne, din anul 2005 fiind şef al Poliţiei Muncipiului Roman.

Lucian Bode a vorbit și despre cazul cutremurător de la Onești. Ministrul de Interne susține că nu s-a reuşit salvarea vieţilor unor persoane aflate în pericol, iar adjunctul IPJ Bacău s-a deplasat cu întârziere la faţa locului, minimizând importanţa evenimentului.

În același timp, ministrul a mai afirmat că a fost ignorat trecutul autorului crimelor, iar comunicarea cu acesta în timpul intervenţiei a fost defectuoasă. În acest context, Lucian Bode a luat măsuri drastice și a anunţat înlocuirea conducerilor IPJ Bacău şi Poliţiei Oneşti, precum şi sesizarea Parchetului pentru neglijenţă în serviciu.