Diana Șoșoacă, trădată de colegii de partid! Ce scop au, de fapt, aceștia

Bogdan Teodorescu și Bogdan Chirieac au analizat ultimele mișcări de pe scena politică în ceea ce privește Alianța pentru Unirea Românilor și excluderea senatoarei Diana Șoșoacă din partid.

Jurnalistul și scriitorul Bogdan Teodorescu este de părere că Diana Șoșoacă a fost exclusă din partid din cauza firii vulcanice a senatoarei. AUR consideră că modalitatea de comunicare a Dianei Șoșoacă este turbulentă, lucru ce poate afecta credibilitatea partidului pe termen lung.

“Eu cred că doamna Şoşoacă este acum pe persoană fizică, pentru că partidul pe listele căruia a intrat în Parlament, AUR, s-a decis să joace o carte mai domoală. Această carte porneşte de la dorinţa lor de a rezista în aceşti patru ani de opoziţie şi de a deveni un actor semnificativ la alegerile din 2024. Au ajuns la concluzia că zona turbulentă de comunicare a doamnei Şoşoacă poate să le afecteze credibilitatea pe termen mediu şi lung.

Încearcă să domolească accesele prea stridente de comunicare pe care doamna senator Şoşoacă le avea. Dânsa a ajuns în postura de independent oarecum împinsă de colegii săi de partid. Eu nu am convingerea că doamna Şoşoacă nu va dori să îşi facă partid sau că nu va fi inclusă într-un partid de cineva. Ea acţionează conform unui calendar de mesaje. Nu vorbeşte de una singură, ci programatic, atinge probleme sensibile ale societăţii, are verv şi dorinţă de muncă. După părerea mea, are un plan de acţiune. Urmăriţi unde se duce şi ce face şi veţi vedea că vrea să devină un avocat al poporului fără funcţii”, a explicat Bogdan Teodorescu pentru DC News.

Diana Șoșoacă va dori conducerea partidului din care ar putea face parte

Ulterior, analistul politic Bogdan Chirieac a precizat că există o singură problemă în ceea ce o privește pe senatoarea exclusă din AUR: dacă se va înscrie într-un alt partid, aceasta va dori funcția de conducere.

“E o sigură problemă, așa cum văd eu lucrurile, în cazul doamnei Șoșoacă. Dacă vine un partid la dânsa, doamna Șoșoacă va revendica un singur post, acela de președinte al partidului. Nu va merge pe un post de vicepreședinte. Și desigur, se mai întâmplă ceva în cazul dânsei, dacă mainstream-ul o va îmbrățișa în continuare pe doamna Șoșoacă. Am văzut că în ultimele două săptămâni, parca la o apăsare de buton așa, a dispărut de pe televizoare doamna Șoșoacă.

Este comunicator doamna Șoșoacă, categoric este comunicator. Bun, nu sunt de acord cu majoritatea ideilor pe care dânsa le expune, dar lucrul acesta nu are nici o relevanță deoarece sunt numeroși români care sunt de acord cu totul cu doamna Șoșoacă. Ceva a fost totuși important și a atins aici o coardă sensibilă. Doamna Șoșoacă a încercat să așeze funcția de om ales, de parlamentar în speță, la locul său, fiindcă în România, în acest moment, dacă ești ales primar, viceprimar, parlamentar, ești ultima găină din gostat. La putere sunt numai cei numiți. La puterea absolută, zona asta de magistratură, în care ei se pun pe ei, se așează, se pensionează, zona asta ușor ocultă a Serviciilor Secrete, a instituțiilor de forță… Deci ei sunt tot timpul la putere fără să dea niciun fel de socoteală, iar parlamentarul, ați văzut, nu are voie să intre într-un spital, într-o instituție publică.”, a declarat Bogdan Chirieac în cadrul emisiunii  ”Ce se întâmplă?” de la DC News.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin