Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat în exclusivitate pentru capital.ro, că fostul polițist Traian Berbeceanu va fi numit noul prefect al Capitalei, după demiterea lui Gheorghe Cojanu. Premierul a mai spus că numirea va fi oficializată prin Hotărâre de Guvern.

„O să dăm declaraţii la momentul potrivit, prefectul este numit prin Hotărâre de Guvern, nu prin decizia premierului. Nu infirm ştirea care a apărut.”, spune premierul.

Traian Berbeceanu a devenit în această vară șeful de cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela. În plus, acesta a fost angajat marți la grupul deputaților Partidului Național Liberal.  Angajarea lui la PNL este necesară pentru ca acesta să poată ocupa funcția de prefect.

Inițial, surse din MAI au declarat, pentru capital.ro, că Traian Berbeceanu va fi, cel mai probabil, noul prefect al Capitalei, o mână forte venită chiar de la Ministerul de Interne.

Ce a adus demisia fostului prefect al Capitalei

Luni, fostul prefect al Capitalei a făcut unele declarații neclare în legătură cu rata de infecție din București și cu luarea deciziilor în scenariul roșu. Ulterior, prefectul a intrat din nou în direct, la ora 22:30, ca să facă precizări. Numai că s-a dovedit că şeful Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă nu ştia, nici la 10 ore de la comunicarea publică a datelor oficiale despre situația la zi a epidemiei de coronavirus, care este numărul de noi infectări din oraşul de care răspunde. Gheorghe Cojanu a motivat că era la cumpărături duminică, atunci când a fost întrebat care este rata de infectare, şi a admis că se mai „bâlbâie” în comunicarea publică pentru că este permanent „în tensiune”.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin