Numirea momentului în Guvern! El ar putea fi desemnat ministru al Digitalizarii (SURSE)

Este vorba despre Marcel Boloș, care ar putea să fie propus ministru al Digitalizării, din partea PNL, potrivit surselor Capital. Amintim că Boloș este un economist și un om politic român, care a deținut funcția de ministru al Fondurilor Europene începând cu 4 noiembrie 2019 până la 23 decembrie 2020.

Ce spune Florin Cîțu despre Ministerul Digitalizării?

Anterior, preşedintele PNL, Florin Cîţu, spunea că partidul nu a luat o decizie în ceea ce priveşte desemnarea unei persoane pentru funcţia de ministru al Cercetării şi Digitalizării.

„Încă nu am decis ceva. Le-am spus colegilor mei să ne mai gândim, mi-ar fi plăcut să fie o femeie totuşi la Ministerul Digitalizării, mi-ar fi plăcut să fie o femeie care să conducă acest minister. Ne uităm la variante”, a declarat Florin Cîţu, în ziua de marţi, la TVR.

Demisia lui Florin Roman

Fostul ministru Florin Roman a anunţat, pe 15 decembrie, că a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în urma acuzaţiilor de plagiat şi în urma informaţiilor eronate din CV-ul său oficial.

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului”, a scris Florin Roman pe Facebook în urma acuzațiilor.

Deputatul PNL Gheorghe Pecingină, secretar general adjunct al partidului, afirma luni seară, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că este posibil ca în şedinţa conducerii PNL de marţi să se stabilească numele ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării și că printre numele vehiculate pentru acest portofoliu se află deputatul Sabin Sărmaş, susţinut de Emil Boc, şi Iulian Popescu, secretar de stat în minister, apropiat al lui Dan Vîlceanu.

Mai mult, funcţia de ministru al Digitalizării este rezervată unui reprezentant al unei filiale din Transilvania, potrivit negocierilor interne din partid. Din acest motiv, şansele ca Gorjul să dea un nou ministru, respectiv pe Iulian Popescu, sunt foarte mici.