Datele înregistrate de INS arată că în ianuarie, au fost înregistrate 122.768 sosiri, în februarie 132.455, în martie 38.299, în aprilie 2.925, în mai 5.537 şi în iunie 22.456, conform agerpres.ro

De asemenea, cele mai multe sosiri, respectiv 1,8 milioane (95% din total), au fost înregistrate în hoteluri.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare

În ceea ce priveşte înnoptările, numărul acestora a fost de 580.035, cele mai multe fiind în luna februarie 242.270 şi cele mai puţine în aprilie – 6.705.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a variat în perioada menţionată între 4,7% în aprilie şi 38,9% în februarie.

Conform INS, la nivel naţional, numărul sosirilor înregistrate în structurile de primire turistică în luna iunie 2020 s-a situat la 334.000, în scădere cu 74,5% faţă de cel din luna iunie 2019.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna iunie 2020 au însumat 705.300, în scădere cu 76,4% faţă de cele din iunie 2019.

Ministrul Economiei spune că turismul intern va avea încasări mai mari ca anul trecut

Virgil Popescu consideră că în ciuda unui start întârziat și în contextul în care sunt încă în vigoare restricții, turismul din România a atins în această vară cote ridicate iar profitul va fi mai mare decât cel înregistrat anul trecut. Ministrul a spus că așteaptă deocamdată datele statistice, dar este convins că aceste încasări vor fi mai mari pentru lunile iulie – septembrie.

În ciuda restricțiilor cauzate de epidemia de coronavirus, turismul intern a fost în această vară la cele mai ridicate cote şi va avea încasări mai mari decât în perioada similară a anului trecut, consideră ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

„Eu vă spun că în această vară cred că turismul intern a fost la cele mai ridicate cote. Pe litoral este absolut plin, la munte e plin, în nordul Moldovei e plin, în Maramureş e plin, pe Clisura Dunării nu găseşti loc să rezervi nici în septembrie. Cred că foarte mulţi turişti români au preferat din motive de siguranţă probabil şi de sănătate să îşi petreacă vacanţele în România. De aceea cred că pe perioada aceasta de vară nu putem vorbi în turism de pierderi mari.

Evident dacă adunăm din urmă per total ieşim în pierdere, dar a fost recuperată în perioada de vară o foarte mare parte din pierdere. Aştept cu foarte mare interes comunicarea statisticii aferentă lunii august ca să vedem exact unde ne vom situa.(…) Eu cred că turismul intern în această perioadă de vară, probabil iulie, august şi cred că şi septembrie, va avea încasări mai mari decât în perioada similară a anului trecut”, a explicat Virgil Popescu la Realitatea Plus.