Lia Olguța Vasilescu, fostul ministru al Muncii, a declarat, în direct, la România TV, că până la sfârșitul anului nu vor mai fi bani pentru plata salariilor angajaților de la sănătate. Potrivit Olguței, asta se întâmplă din cauza reformelor din sănătate promovate de actualul Guvern.

În plus, fostul ministru al Muncii a comparat care a fost bugetul pentru sănătate din perioada guvernării PSD și care este bugetul oferit pentru sănătate de actualul Guvern. Este o diferență de peste 3 miliarde de lei.

De asemenea, aceasta a precizat că și la Casa de Sănătate se poate observa o scădere a bugetului de un miliard de lei.

Ce a declarat Lia Olguța Vasilescu?

”Eu cred că până la finalul anului, dacă se face această reformă din sănătate așa cum o promovează cei de la PNL, atunci este foarte posibil să nu mai fie bani pentru cheltuielile de salarizare din sistemul de sănătate. Vă dau și cifre. Dumnealor vor acum ca programele de sănătate să fie accesate inclusiv de cei din mediul privat, ceea ce e un principiu corect, dar după o dezbatere corectă și cu un buget corect.

Pentru că, dacă ne uităm la bugetul sănătății pe anul trecut, o să vedem că acel Guvern pesedist rău famat, așa cum era el, a pus pentru sănătate vreo 14,9 miliarde, iar actualul Guvern are un buget de 11,5 miliarde. Este o scădere cu 3,5 miliarde anul acesta la sănătate.

La Casa de Sănătate este o scădere a bugetului de un miliard. În condițiile în care 90% înseamnă cheltuielile de salarizare din spitale, iar bugetul acum se împarte și cu privatul, vă dați seama că nu mai rămân bani și pentru salarizare. Deci tot stresul ăsta pe care l-am avut noi să găsim bani ca să punem la sănătate să nu ne mai plece medicii în afară și să îi lăsăm pe români să se trateze la niște medici foarte buni în sistemul de stat se duce acum pe apa sâmbetei”, a precizat Olguța Vasilescu la România TV.