Nu mai terminăm cu această pandemie în veci! Românii care nu trebuie să mai iasă din casă. Un medic din România a spus exact despre ce este vorba și a transmis un mesaj cutremurător către populație.

“Vă rog un pic de responsabilitate. Dacă se continuă așa, nu mai terminăm cu această pandemie în veci!”, a spus Simona Carniciu, medic nutriţionist şi diabetolog cunoscut în România. Cadrul medical le cere celor care locuiesc cu persoane suspecte de coronavirus să nu mai iasă din casă pentru că există pericolul răspândirii bolii.

Simona Carniciu a spus că s-a intersectat cu astfel de situații,cu persoane care au venit chiar la cabinetele medicale sau la farmacii. Medicul avertizează că dacă se va merge pe aceeași linie, șansele să învingem pandemia de coronavirus sunt minime.

„Persoanele care locuiesc cu persoane suspecte de infecție cu SARS-COV-2 și nu au încă rezultatul testului sau, dimpotrivă, au testul POZITIV, sunt rugate insistent să NU mai iasă din casă, mai ales să vină la cabinetele medicale!

Au fost multe cazuri în care, membrii ai familiei cu care locuiesc s-au prezentat la cabinete pentru rețetă! Este clar că au mai fost și prin alte locații (magazine, farmacii, etc). Evident că le-am mustrat, dar reacția a spus totul… nu comentez!

Dacă se continuă așa, nu mai terminăm cu această pandemie în veci!”, este mesajul transmis de Dr. Simona Carniciu, medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice, pe Facebook.

Bilanţul COVID-19 pentru ziua de duminică, 22 noiembrie

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.837 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 10.047 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În intervalul 21.11.2020 (10:00) – 22.11.2020 (10:00) au fost raportate 131 de decese (69 bărbați și 62 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.492. Dintre acestea, 1.174 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.898.743 de teste. Dintre acestea, 20.790 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.258 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.532 la cerere.