România a depăşit, duminică, 10.000 de decese provocate de COVID-19. “Este bilanţul îngrozitor al guvernării Iohannis-Orban”, a fost reacţia imediată a liderului Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, preşedintele PSD scrie că actuala putere a eşuat să lupte cu pandemia şi de aceea sistemul medical din România a ajuns în pragul colapsului. Doar Dumnezeu a făcut ca tragedia de la Piatra Neamţ să nu se repete şi la Cluj, afirmă social-democratul.

Ciolacu îi critică pe ministrul Nelu Tătaru şi pe premierul Orban, despre care spune că se mulţumesc să dea amenzi şi să paseze responsabiliatea pe umerii medicilor şi ai autorităţilor locale, pentru a-şi păstra imaginea imaculată. “Din cauza alegerilor, nu mai au nici suflet, nici rațiune!”, afirmă revoltat preşedintele PSD.

Mesajul integral al lui Marcel Ciolacu

“#10000 de morți din cauza infectării, acesta este bilanțul îngrozitor al guvernării Iohannis-Orban! Iar situația devine tot mai disperată! Sistemul medical românesc este adus în pragul colapsului din cauza eșecului actualei puteri în lupta cu pandemia.

Spitalele se prăbușesc pur și simplu sub presiunea valului uriaș de internări, instalațiile electrice cedează din cauza suprasolicitării. Sâmbăta trecută la Neamț. Astăzi la Cluj, într-un spital vechi, administrat de Ministerul Sănătății, doar Dumnezeu a făcut să nu se întâmple o nouă tragedie! Dar nici Tătaru, nici Orban nu își asumă vreo răspundere, deși i-am atenționat că asemenea drame pot apărea zilnic, în orice spital al țării. Nu le pasă! Cred că dacă dau amenzi și pasează responsabilitatea pe umerii medicilor și ai autorităților locale, își păstrează imaginea imaculată!

Din cauza alegerilor, nu mai au nici suflet, nici rațiune!

#testare”

Bilanţul COVID-19 pentru ziua de duminică, 22 noiembrie

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.837 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 10.047 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În intervalul 21.11.2020 (10:00) – 22.11.2020 (10:00) au fost raportate 131 de decese (69 bărbați și 62 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.492. Dintre acestea, 1.174 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.898.743 de teste. Dintre acestea, 20.790 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.258 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.532 la cerere.