În sezonul rece, nu avem nevoie de trei pulovere, căciulă, fular și cinci perechi de ciorapi pentru a ne proteja de frig. Corpul nostru poate rezista cu vrio în fața temperaturilor scăzute dacă avem grijă la ce mâncăm.

Dacă vrei să nu mai tremuri de frig de fiecare dată când ieși din casă, respectă regulile alimentare pe care ți le-am scris mai jos. Spor la citit!

NU mai face așa ceva iarna! Greșeala care te face să tremuri de frig

Nu evita mâncărurile grase

Deși poate domnișoarelor nu le-ar plăcea să audă așta, iarna, trebuie să consumăm mai multe calorii decât de obicei, aproximativ 3500 kcal pe zi. Avem nevoie de ele pentru a ne păstra temperatura corpului constantă şi să pentru a preveni tremuratul.

În plus, mesele bogate îți vor da energie și te vor ajuta să-ți fie cald. De preferat este să alegi produsele alimentare cu un conţinut ridicat de carbohidraţi, grăsimi şi proteine.

Ce trebuie să mâncăm iarna?

În rândurile următoare, ți-am scris câteva sfaturi utile pe care ar trebui să le respecți la masă.

Mic dejun: Prima masă a zilei trebuie să fie simplă, dar sățioasă, cu multe calorii care să îți dea energie pe tot parcursul zilei. Poți alege preparate simple, precum ovăzul cu lapte, iaurt cu fructe uscate, cereale reci (granola, seminţe de chia), omletă sau tofu. Evită ciocolata sau alte gustări pline de zahăr dimineața.

Prânz: În mijlocul zilei te poți bucura de o mâncare calcă de casă, precum ciorbă de burtă, supă cremă de dovleac, pilaf de orez cu legume fierte, fasole cu ciolan, pește la cuptor sau alte mâncăruri tradiționale românești. Încearcă să nu sari peste prânz, altfel temperatura corpului tău va scădea treptat.

Cină: Majoritatea oamenilor fac greșeala de a sări peste micul dejun și prânz, așa că masa lor de seară este mereu copioasă. Dacă continui să repeți acest prost obicei, îți va fi continuu frig deoarece cu cât mănânci mai mult seara cu atât simți mai mult temperaturile scăzute. Alege mereu ceva ușor seara.