Mai mult, acum s-a descoperit ce efecte are medicamentul asupra bărbaților.

Cercetătorii din trei universități din Nigeria au studiat efectele Ivermectinei asupra numărului de spermatozoizi ai bărbaților. Studiul a examinat 385 de pacienți pentru a vedea efectul ivermectinei asupra funcției spermei. Astfel, au descoperit că 85% dintre toți pacienții de sex masculin tratați cu Ivermectină au dezvoltat o disfuncție a spermei cu diverse morfologii.

Disfuncțiile includ:

Număr scăzut de spermatozoizi

Morfologie proastă a spermei

Azoospermia sau lipsa spermei mobile

Slabă motilitate a spermei

„După tratamentul cu Ivermectină, numărul de spermatozoizi ai pacienților a fost semnificativ redus”, au concluzionat autorii studiului.

Avertisment venit şi din partea FDA

Ivermectina este utilizată pentru combaterea paraziților animalelor, iar unii oameni o folosesc anti-COVID-19, în ciuda recomandărilor experților din domeniul sănătății.

Agenția SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a emis un avertisment privind tratamentul sau prevenirea COVID-19 cu Ivermectină. Deși medicamentul s-a aflat în centrul experimentelor de anul trecut, un studiu care îl promova ca tratament potențial pentru coronavirus a fost retras „din cauza preocupărilor etice” ale unor oameni de știință.