Eliminarea zahărului din ceașca de cafea și din anumite produse s-ar putea să nu ne transforme în super-eroi, dar cu siguranță ne poate îmbunătăți viața și sănătatea, afirmă experții.

Zahărul nu este nociv pentru organism în cantități mici, ba chiar, așa cum au arătat diverse studii, creierul nostru are nevoie de puțin zahăr, așa cum are nevoie și de grăsime. Dar, mai multe lucruri se pot întâmpla cu corpul nostru dacă renunțăm la zahăr, scrie Dhokehealthy.

Posibil să rămâneți însărcinată mai ușor

Având în vedere că un consum prea mare de zahăr poate provoca perturbări hormonale, asta poate avea consecințe asupra fertilității femeilor. De fapt, poate duce chiar la infertilitate. În timp ce eliminarea zahărului nu va ajuta la remedierea unor probleme fizice, cum ar fi anomaliile cervicale sau blocajele tubare, ar putea ajuta la disfuncția ovulatorie și la o sarcină mai sănătoasă.

Pielea poate începe să îmbătrânească mai lent

Zahărul și îmbătrânirea sunt indisolubil legate, dar, din fericire, reducerea zahărului poate ajuta la încetinirea unor efecte negative. De la afectarea microbiomului intestinal la declanșarea acneei și apariția ridurilor prin rigidizarea colagenului pielii, zahărul accelerează îmbătrânirea. Renunțarea la zahăr detoxifică, reduce pofta de mâncare și ajută organele să funcționeze. De asemenea, înmulțește celulele, astfel încât pielea poate arăta mai tânără.

Pielea ta va străluci

Zahărul poate, literalmente, să absoarbă hidratarea din piele, lăsând-o ternă, uscată și obosită. Deci, renunțarea la zahăr poate ajuta să avem un ten mai luminos prin întărirea elastinei și a colagenului și prin reducerea nivelului de inflamație.

Poate crește volumul creierului, iar memoria se poate îmbunătăți

Studiile au descoperit că un consum mare de zahăr aduce un anumit disconfort creierului, deoarece funcțiile cognitive pot deveni mai lente.Începerea zilei cu prea mult zahăr vă poate afecta capacitatea de a învăța. Potrivit cercetătorilor, dieta bogată în zahăr provoacă rezistență la insulină, care dăunează sinapselor creierului. Prin urmare, beneficiile renunțării la zahăr includ o sănătate mintală mai bună care are ca rezultat un somn sănătos și odihnitor.

Reduce riscul de diabet

Consumul de alimente bogate în calorii și zahăr crește acumularea de grăsime în organism, care, la rândul său, afectează nivelul de insulină. Rezistența la insulină afectează funcționarea ficatului și a pancreasului și, la rândul său, duce la diabet de tip 2. Renunțarea la zahăr oferă sistemelor naturale de detoxifiere ale corpului șansa de a-și face treaba.

Ajută la depășirea schimbărilor de dispoziție

Reducerea consumului de zahăr poate ajuta la controlul simptomelor depresiei și anxietății. Deși zahărul poate duce la un dezechilibru al insulinei și zahărului din sânge, carbohidrații rafinați și zaharurile drenează, de asemenea, vitaminele B necesare pentru a menține o stare de spirit pozitivă.