Deși în România nu a fost semnalat niciun caz de coronavirus, o adevărată psihoză națională s-a declanșat, după ce s-a aflat că în Italia, o țară cu peste 1.200.000 de români, este cea mai afectată la nivel european de noua epidemie. În mediul online, românii acuză autoritățile că ascund că în România sunt cazuri de infectare cu noua boală.

Raed Arafat a explicat, marți seara, la Antena 3, că România nu poate ascunde niciun caz de coronavirus pentru că ar suferi pe plan internațional.

”România nu poate ascunde un bolnav de coronavirus. Dacă ar face asta, ar fi grav condamnată de comunitatea internațională. Nu există așa ceva, nu există. Nimeni nu ascunde sub motivul că eu nu vreau să induc panică. Dacă vom avea cazuri, atunci vom zice că avem cazuri.”, a mai spus Raed Arafat.
“Exclus! O țară care ascunde infecțiile cu coronavirus și nu le anunță public va fi foarte condamnată pe plan internațional. Nu poți să spui că ascunzi câteva cazuri în România ca nu ai vrut să creezi panică! Nu merge așa!

Și aceste cazuri se raportează imediat Organizației Mondiale a Sănătății, Direcției Generale pentru Sănătate de la Comisia Europeană, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, se anunță toate țările din jur”, a explicat directorul DSU.