Atenție mare! O campanie falsă se desfășoară în mediul online. În cadrul acesteia se folosește, fără niciun acord, imaginea marii gimnaste Nadia Comăneci. În plus, pentru a da cât mai multă greutate, informația apare, tot în mod fals, ca fiind distribuită pe site-ul Digi24. Mai exact, site-ul a fost „clonat” pentru a se folosi de imaginea postului tv pentru a-și face reclamă.

În cadrul materialul promovat, românii sunt păcăliți să cumpere un medicament sub falsa informație că el este folosit de Nadia Comăneci. Despre acesta se spune că ar fi fost folosit de marea campioana încă din tinerețe.

Imaginea Nadiei Comăneci este folosită fraudulos

Astfel, mega escrocheria în care sunt atrași românii face referire la faptul că Nadia, dar și gimnaștii de astăzi, ar folosi un medicament care se numește Ostex. Mai mult, încă din titlu se induce ideea că renumita sportivă ar avea interzis să vorbească despre acest medicament care ar ajuta-o să scape de durerile articulare.

Atragem atenția că românii trebuie să fie atenți și să verifice orice informație care apare în mediul online și care promovează sau induce ideea achiziționării unui produs, mai ales când acesta este asociat imaginii unei celebrități.

 

O altă fraudă online cu numele lui Ion Țiriac

Amintim că în urmă cu un an de zile, a fost descoperită o altă tentativă de fraudă online. Atunci s-a încercat folosirea credibilității și notorietății publicației noastre și a miliardarului român Ion Țiriac pentru a induce lumea în eroare.

La acel moment, s-a constatat că respectiva fraudă online ar fi produs pagube de aproximativ 5 milioane de euro. Infractorii s-au folosit de imaginea site-ului nostru, de aceea a postului TV Antena 3, dar și de aceea a miliardarului român Ion Țiriac pentru a părea autentic.

Site-ul respectiv a susținut, în mod fraudulos, că Ion Țiriac ar fi investit suma de 15 milioane de euro într-o platformă de tranzacționare, lucru total neadevărat. De asemenea, site-ul capital.ro a fost „clonat” pentru a se folosi de imaginea noastră pentru a-și face reclamă.

La această fraudă a reacționat și fiul miliardarului, Ion Alexandru Țiriac.

„Vin în atenția oamenilor de bună credință care au crezut în niște zvonuri, cum că familia Țiriac a investit în această platformă. Niciodată nu s-a pus problema de o asemenea investiție! Nu știm și nu am auzit de acești oameni care se folosesc de numele și imaginea noastră. Se pare că au clonat și site-ul Capital pentru a vă câștiga credibilitatea …”, a spus acesta.

Așa că mare atenție! Nu accesați site-uri suspecte și nu introduceți datele personale sensibile.