Samsung este prezenta in Romania de peste zece ani, insa abia anul trecut grupul sud-coreean a gandit o strategie de consolidare a pozitiei sale pe piata romaneasca, a declarat Simion Rhee, managing director Samsung Electronics pentru Europa Centrala si de Est.

Napster se intoarce printre pasionatii de muzica
Primul program de file-sharing care a fost inchis datorita problemelor de copyright se reintoarce pe Internet. Compania Roxio, care a cumparat anul trecut Napster cu cinci milioane de dolari, planuieste lansarea unei noi versiuni pe 9 octombrie. Fata de vechea versiune, utilizatorul de Napster trebuie sa plateasca ori un abonament ori o taxa pentru fiecare fisier descarcat. Cei de la Roxio au de infruntat o concurenta acerba, avand in vedere ca exista foarte multe programe de acest gen, cel mai mare concurent fiind Kazaa. Insa Napster are un as in maneca: un catalog de peste 500.000 de melodii, mai mult decat orice concurent de pe piata.

Troianul luat „cadou” de pe site-urile hackerilor
Un troian care exploateaza o vulnerabilitate a Internet Explorer-ului ofera posibilitatea unui hacker sa preia controlul calculatorului victima. QHost (Delude), asa cum se numeste troianul, nu se poate raspandi singur. Victima se poate infecta numai daca a vizitat site-uri construite special in acest scop de catre un hacker. Informatii si un patch pentru aceasta vulnerabilitate se pot gasi pe site-ul Microsoft (www.windowsupdate.com) inca din august. Cunoscutul producator de anti-virus McAfee sustine insa ca patch-ul nu remediaza complet vulnerabilitatea si ca, deocamdata, singura scapare a utilizatorilor este un antivirus tinut la zi.

Autorizatia de transport international se va face on-line
Conform unei hotarari aprobate de Guvern autorizatiile de transport rutier international de marfa vor fi atribuite si distribuite electronic. Inspectoratul General al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei va fi operatorul sistemului informatic de atribuire a autorizatiilor. Pana la momentul lansarii sistemului electronic, vor fi culese de pe piata autorizatiile detinute de transportori si vor fi stampilate de catre IGCTI, in scopul identificarii cu precizie a stocului disponibil. Sistemul asigura transparenta modului de atribuire electronica a autorizatiilor de transport si permite vizualizarea stocului disponibil de autorizatii.

Konica si Minolta sub aceeasi umbrela
In urma fuziunii dintre Konica si Minolta, reorganizarea activitatii celor doua companii din Romania a inceput prin schimbarea numelui reprezentantei locale din Minolta Romania in Konica Minolta Business Solutions Romania SRL, pastrandu-se in totalitate organizarea si canalele de vanzare existente. Noua companie va comercializa produse multifunctionale sub brandul Minolta si imprimante sub brandul Konica Minolta. O parte din filialele europene au incheiat procesul inregistrarii de functionare a noilor companii pana la 1 octombrie 2003. Noile centre de conducere integrate europene intentioneaza sa-si finalizeze legalizarea inregistrarilor de functionare in ianuarie 2004, in functie de reglementarile legale specifice fiecarei tari.

Un euro de convorbiri cu strainatatea pentru abonatii RDS
Abonatii la serviciului de cablu TV al grupului RCS&RDS primesc gratuit cate un credit in valoare de un euro pentru convorbiri internationale prin RDS.TEL. Promotia se va desfasura intre 1 octombrie si 30 noiembrie si va fii disponibila numai celor care sunt cu plata abonamentuli TV la zi. Cartela se poate ridica de la caseriile RCS. Creditul este valabil 60 de zile de la prima utilizare, dar nu mai tarziu de 31 decembrie si poate fi folosit de pe orice telefon fix sau mobil, reprezentand aproximativ zece minute cu SUA sau 9 minute cu Italia sau Germania. Serviciile RDS.TEL au fost lansate din ianuarie 2003, devenind unul dintre funizori alternativi de telefonie din Romania.