Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a anunţat, miercuri, că stadionul Ghencea va fi predat către beneficiar în luna septembrie de către Compania Naţională de Investiţii. Acesta a verificat stadiul lucrărilor la acest obiectiv.

„Stadionul Ghencea va fi, în curând, gata! Am discutat cu reprezentantul firmei de construcţii şi cei de la CNI, iar în septembrie arena va fi predată. Până atunci, se montează gazonul şi se fac lucrări interioare, iar totul arată foarte bine”, a spus ministrul Ion Ştefan, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Conform MLPDA, în prezent, „lucrările sunt realizate în proporţie de aproximativ 90%, gazonul este montat în proporţie de 50% şi urmează ca, săptămâna viitoare, să fie finalizată montarea lui, după care urmează testarea în vederea ranforsării sintetice a gazonului”.

„De asemenea, se lucrează la finisajele interioare şi amenajările exterioare, iar instalaţia de nocturnă şi de sonorizare sunt funcţionale (probele au fost făcute la sfârşitul săptămânii trecute şi se lucrează la reglajele pentru instalaţia de nocturnă). În perioada următoare, trebuie finalizate lucrările la utilităţi (care revin în sarcina beneficiarului CSA Steaua), astfel încât, la sfârşitul lunii septembrie, ar putea fi demarate procedurile în vederea recepţionării şi predării obiectivului de investiţii”, se mai arată în comunicat.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020, amânat pentru 2021, pe Arena Naţională din Capitală. UEFA solicită celor 12 ţări organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo. Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo vor întârzia, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, în locul velodromului. Variante de rezervă sunt arenele din Ploieşti, Giurgiu, Voluntari şi Mogoşoaia. Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală.