PSD pregătește un guvern din umbră pentru momentul în care trebuie să meargă la Palatul Cotroceni cu propuneri de nou premier, după alegerile parlamentare.

Social democrații mizează pe faptul că fie vor câștiga alegerile parlamentare din 6 decembrie, fie vor forma o alianță care să le permită să obțină o majoritate în viitorul Legislativ.

Oameni noi și vechi în PSD

Sorin Grindeanu este propunerea acestora pentru a prelua conducerea Guvernului până la finalul anului. Iar printre membrii Cabinetului se vor forma și oameni proaspăt veniți în partid, scrie antena3.ro.

Dintre aceștia, vorbim despre Alexandru Rafila, care ar ocupa funcția de ministru al Sănătății, Daniel Butunoi va merge la Agricultură, iar Dragoș Benea, actual europarlamentar al PSD, este pregătit pentru a prelua ministerul Transporturilor.

Sunt însă și membri mai vechi în partid care au mai ocupat funcții de miniștri și care au lucrat și la programul de guvernare al social democraților, care ar putea prelua posturi în viitorul Cabinet, asta în cazul în care PSD va câștiga alegerile.

De exemplu, vorbim despre Marius Budăi, care se pregătește pentru ministerul Muncii.

Controversele legate de o alianță PSD – PNL

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea că ar putea avea loc discuții cu toate celelalte partide politice, excepție făcând PNL, ceea ce înseamnă că sunt dispuși să formeze un guvern de coaliție, să caute o majoritate parlamentară fără PNL, astfel încât social democrații să aibă premierul și cea mai mare parte din Guvern.

După ce zilele trecute au apărut în presă scenarii potrivit cărora se discută o posibilă guvernare a Partidului Social Democrat alături de Partidul Național Liberal, liderul PSD a declarat că ”nu au avut loc astfel de discuții”.

În PSD a apărut însă un curent de opinie care vede posibilă o guvernare cu liberalii, în ciuda faptului că, la ora actuală, o asemenea înțelegere pare lipsită de orice șansă de reușită.

Surse din formațiunea social-democrată au declarat pe surse că este posibilă o alianță PSD-PNL la guvernare, în funcție de rezultatul alegerilor parlamentare.