Noul prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu, a dat asigurări vineri, la ceremonia de învestire în funcţie, că le va oferi locuitorilor municipiului Bucureşti soluţii, şi nu scuze sau justificări.

„Sunt vremuri deosebite, cu provocări mari, am convingerea că împreună cu dumneavoastră le vom face faţă. Vreau să îi asigur pe colegii din Prefectură de tot sprijinul meu, de toată colegialitatea mea, şi împreună să îi asigurăm pe locuitorii municipiului Bucureşti că le vom oferi soluţii, şi nu scuze sau justificări”, a spus Berbeceanu.

El a dat asigurări primarului general ales, Nicuşor Dan, prezent la ceremonie, de „toată deschiderea şi de o colaborare excepţională”, pentru a rezolva cu operativitate toate problemele care vor aştepta o soluţionare.

Traian Berbeceanu a fost numit în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti printr-o hotărâre de guvern publicată joi seară în Monitorul Oficial.

Berbeceanu îl înlocuieşte în funcţie pe Gheorghe Cojanu.

Vela: Va urma o perioadă dificilă pentru noul prefect al Capitalei

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, vineri, că pentru Traian Berbeceanu va urma o perioadă dificilă în funcţia de prefect al Capitalei, el urmând să gestioneze organizarea alegerilor parlamentare în Bucureşti, precum şi tot ce ţine de problemele de protecţie sanitară.

Vela a participat la ceremonia de depunere a jurământului de către noul prefect al Capitalei.

„Este un moment important pentru Capitala României, pentru Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti. Începând de astăzi, noul prefect, Traian Berbeceanu, va gestiona tot ceea ce ţine de administrarea problemelor din municipiul Bucureşti care intră în atribuţiile Instituţiei Prefectului. Este o perioadă dificilă, complicată, în care domnia sa (…) va trebui să se ocupe de organizarea alegerilor în Bucureşti şi de gestionarea tuturor problemelor care ţin de protecţia sanitară, de protejarea populaţiei împotriva infecţiilor cu noul coronavirus”, a spus Vela, la ceremonia de învestire.

El şi-a exprimat încrederea că noul prefect îşi va face datoria „la cel mai înalt nivel”.

„Este un profesionist, un om dedicat, dar în mod esenţial un patriot care îşi iubeşte ţara. Un om care este dispus la orice sacrificiu pentru compatrioţii săi. Aşadar sunt sigur că, începând de astăzi, Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti va avea un conducător care se va ridica la înălţimea tuturor provocărilor”, a mai spus Marcel Vela.

Ministrul şi-a exprimat sprijinul pentru noul prefect al tuturor angajaţilor MAI, Direcţiei Prefecturii, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi al celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea