Premierul Florin Cîţu şi şeful DSU, Raed Arafat, au ieşit în faţa jurnaliştilor, după şedinţa de Guvern de vineri, să prezinte măsurile adoptate de către Guvern, în urma recomandărilor Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Cum vor funcţiona sălile de fitness începând de sâmbătă, 15 mai?

Începând cu 15 mai, sălile de sport vor funcţiona cu o capacitate de cel mult 50%.

Clienţii vor intra în interior cu ajutorul adeverinţei care le-a fost eliberată după momentul vaccinării şi care dovedeşte că s-au imunizat împotriva COVID-19. Patronii sau reprezentanții sălilor care nu respectă aceste reguli vor fi amendați, spune Raed Arafat.

“Se permite activitatea cu publicul operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și / sau fitness fără a depăși 50% din capacitatea maximă în județele / localitățile unde incidența la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minim 7 mp pentru fiecare persoană”, se arată în Hotărârea de Guvern adoptată vineri şi care vizează modificările ce intră în vigoare de pe 15 mai.

Amenzi pentru patronii care nu respectă regulile; clienţii trebuie să vină cu adeverinţa de vaccinare

Jurnaliştii au fost curioşi să afle cum va verifica un patron de sală de fitness dacă persoanele care treg pragul sălii sale sunt vaccinate. Premierul Florin Cîţu a explicat că oamenii vor trebui să prezinte adeverinţa de vaccinare la intrare.

“Clienții sălilor trebuie să prezinte dovada faptului că s-au vaccinat, așa cum prezintă acel card de acces”, a declarat, vineri seara, şeful Guvernului, potrivit Digi24.

Raed Arafat a adăugat că reprezentantul sălii de sport are obligația să verifice dacă persoanele sunt vaccinate, în caz contrar va fi amendat.

“Este primul act normativ pe care-l adoptăm, prin care începem revenirea la normalitate. Aceste măsuri sunt până la 1 iunie. De la 1 iunie, o parte dintre aceste măsuri vor fi relaxate, dar sunt şi altele şi sunt prezentate în hotărârea CNSU”, a mai transmis prim-ministrul Florin Cîţu, în urma şedinţei de vineri.

Sursa foto: Dreamstime